Foto:

Een volwassen Musical Kid in Grieselstate X

MusiCompany-acteur Tom Kelling begon zijn theatercarrière als CKB Musical Kid. Tien jaar geleden was zijn groep theatercursisten de eerste die Grieselstate opvoerde en nu gebeurt dat weer! De Musical Kids van toen (nu volwassen) brengen de musical in een nieuw jasje, met meer spanning, scherpere humor, grotere decors en kostuums, en een aangepast script.

Grieselstate XL betekent voor jong (vanaf 8 jaar) lachen en griezelen, op 18, 19 en 20 juni aanvang 19:30 in de CKB Theaterzaal. Er zijn nog plaatsen vrij: kaartverkoop via www.demaagd.nl.

Voor Tom Kelling (en zijn medecursisten) is Grieselstate XL een comeback als Musical Kid.
Tom: "Met de CKB theaterdocenten heb ik nog regelmatig contact en ineens dachten we … Hoe zou het zijn om deze musical na tien jaar weer op de planken te zetten, met de volwassen mensen die we nu zijn?! Gewoon doen dus … Een remake met decors en kostuums in een grotere maat, met een uitdagend script dat Annique Bijsters echt naar ons heeft toegeschreven. En … nu kan er wel echte horror in! Zó leuk om dit met de mensen te doen met wie je vroeger de Musical Kids of het Theaterlab deed. Dankzij die CKB theatercursussen speel ik ook bij The MusiCompany. In Grease was ik Mark (foto), aanvoerder van het football team en in de nieuwe musical: How to Succeed in Business Without Really Trying ben ik Tackeberry (14 t/m 17 november in De Maagd)."

Inmiddels heeft Tom de opleiding Facilitair Leidinggevende voltooid en ook dat komt goed van pas in de theaterwereld. "Bij het TMC zit ik in het bestuur en bij de landelijke filmserie De Club van Sinterklaas begeleid ik de figuratie. Maar het begon allemaal bij het CKB, dat was voor mij echt een groot deel van mijn jeugd. Daar ging ik 11 jaar lang elke week naar toe. Eerst als Musical Kid, toen als Theaterlab-cursist en nu wederom als Musical Kid, haha. Het leuke is dat de kinderen van toen nog steeds vrienden zijn en dat we Grieselstate XL echt samen doen! Een soort Musicallab dus …"

De cast van Grieselstate XL bestaat uit vijftien volwassen Musical Kids van toen en drie jonge Musical Kids van nu. Zij zijn opgegraven en spelen mee in deze voorstelling naar het boek van Antony Horowith. Opgegraven? Ja, opgegraven! De musical speelt zich af op een school waar heksen, zombies en vampiers huishouden. Hier moet je discipline leren zoals je ouders dat graag wensen. Maar wat je daar werkelijk leert overtreft hun stoutste dromen…

De musical is volledig aangepast met hilarische, stevige humor en flashbacks naar toen. De acteurs stappen soms uit hun rol en zijn even zichzelf. De kleding is een lust voor het oog en de muziek een lust voor het oor, maar wel een stukje griezeliger dan tien jaar geleden. Bovendien kunnen er tussen het publiek ook hele vreemde bezoekers zitten. Kaarten kosten 5 euro en die kun je online kopen via www.demaagd.nl of bij de Cultuurbalie (0164 280555), Steenbergsestraat 6.

Meer berichten