Foto:

BergenOpZoomNL verrast met nieuwe festivalopzet

Op de derde editie van BergenOpZoomNL staan niet de minste namen op het podium, er komen artiesten die hele stadions vol spelen. Focus Events, de organisatie van het festival, boekt dit jaar de beste programmering tot nu toe. En dat niet alleen, naast het hoofdpodium is er het nieuwe Flügel Feestcafé waarbij de organisatie een podium geeft aan regionaal talent.

"De derde editie van BergenOpZoomNL krijgt meer een festivalopzet. In plaats van één hoofdpodium is er ook muziek in het Flügel Feestcafé. De optredens zijn zo gepland dat je tussendoor van het ene naar het andere podium kunt lopen", zegt René Hopmans, eigenaar van Focus Events.

Veelbelovende namen

Organisator René is trots op de programmering die ze voor deze editie hebben geboekt: "De afgelopen vijf jaar heeft Nederlandstalige muziek echt een vlucht genomen in de kwaliteit van zang en muziek." Zo staat niemand minder dan Samantha Steenwijk, finalist van het SBS6 programma Bloed, Zweet & Tranen op het hoofdpodium. Is er een optreden van Tino Martin, die met gemak het Olympisch Stadion volspeelt. Verruilt Snollebollekes zijn uitverkochte Gelredome voor het Bergse podium en komt Henk Dissel van de Brabant Hallen naar Bergen op Zoom.

Podium voor regionaal talent

In aanloop naar het festival organiseerde Focus Events een zangcontest in café De Markies. René: "Het niveau lag zo hoog dat we maar liefst drie winnaars hebben gekozen. Marscha Gladdines, ook wel bekend van restaurant De Stadsburger, heeft een plek op het hoofdpodium met haar indrukwekkende zang en pianospel. Glenn Danen treedt met zijn feestrepertoire op in het Flügel Feestcafé en omdat het publiek zo enthousiast reageerde op Harold Miger laat ook hij hier zijn feestmuziek horen." BergenOpZoomNL is op zaterdag 22 juni van 18.30 tot 01.00 uur. Er zijn nog losse tickets verkrijgbaar via de website.

Meer berichten