Reumatoloog Jos Hoes met MedGezel Mirte Bloeme en mevrouw Vermaas-Hoek.
Reumatoloog Jos Hoes met MedGezel Mirte Bloeme en mevrouw Vermaas-Hoek. (Foto: )

Patiënten krijgen medisch coach mee op artsenbezoek

Op 22 mei heeft in het Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom de eerste afspraak plaatsgevonden waarbij een patiënt werd begeleid door een medisch student. Op initiatief van de reumatologen is een unieke samenwerking gezocht met MedGezel, dé sociale onderneming, die zich tot doel heeft gesteld om patiënten te laten bijstaan door geneeskundestudenten, zowel in het voortraject als bij het consult met de arts en de evaluatie. Na de pilot in Groningen vorig jaar, is het Bravis ziekenhuis nu het eerste ziekenhuis in Nederland, dat de MedGezel omarmt voor haar patiënten.

Reumatoloog Jos Hoes zegt het als volgt: Vaak heb ik het gevoel dat als patiënten na een consult de deur uit lopen, hebben ze het nou helemaal begrepen ? Ik wil de boodschap zo kwalitatief mogelijk overbrengen en liefst honderd procent begrepen laten worden door mijn patiënten. Daar kan een MedGezel heel goed bij helpen.

Ook Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland is blij met het initiatief. Bestuurslid Diana Lewinski: Met je reumatoloog bespreken wat je echt allemaal bezig houdt met reuma? Dat is niet makkelijk maar wel belangrijk , een persoonlijke medische coach kan je helpen om voor jezelf op te komen. Wij weten uit ervaring dat dat voor onze leden niet altijd even gemakkelijk is

Missie

Meer berichten