Foto:

Vogelhuisjes ophangen met bijzondere herinneringen erin

Op 8 juni wil Rotary Bergen op Zoom-noord met de deelnemers van de workshop 'Herinneringssymbool maken' en overige belangstellenden de beschilderde vogelhuisjes gaan ophangen. Hier maken ze iets bijzonders van.

De aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld een herinnering op te schrijven op een strookje papier, dit op te rollen en in een vogelhuisje te stoppen. Elke keer als je langs de bomen met vogelhuisjes loopt, kun je even stilstaan bij je herinnering en wellicht nog andere herinneringen eraan toevoegen.

Op 25 mei heeft kunstenaar Sjoerd van den Boom een workshop geleid waarin 11 deelnemers een vogelhuisje hebben omgetoverd tot een herinneringssymbool voor lief of leed. Dit symbool 'een warm nestje' is mogelijk gemaakt door Rotary Bergen op Zoom-noord en maakt deel uit van het project de Plukroute in Bergen op Zoom.

Hoewel het plan was om de workshop buiten te laten plaatsvinden liet het weer dat helaas niet toe. Maar, ook binnen was het goed toeven. De deelnemers werden ontvangen met koffie en zelfgemaakte boterkoek. Na uitleg over de achterliggende gedachte en wat schildertips van Sjoerd van den Boom ging iedereen zelf aan de slag. En, het resultaat is mooie contacten tussen de deelnemers en een mooie reeks vogelhuisjes die in kleur prachtig bij elkaar passen.

Met de gemeente is afgesproken dat per wijk 1 herinneringsplek kan worden gemaakt. De boom die we voor de Bergse plaat hadden uitgekozen bleek onderdeel te zijn van een kunstwerk, daarom hebben we een andere plek uitgekozen; achteraan bij het kleine strandje mogen de huisjes in 3 bomen komen te hangen.

Vindt u het leuk om hier bij te zijn? U bent van harte welkom om op 8 juni erbij aan te sluiten tussen 11.00 en 11.30 uur bij het kleine strandje aan de Tureluur op de Bergse Plaat, aanmelden is niet nodig.

Wilt u zelf ook zo'n herinneringssymbool maken? Daarvoor kunt u zich aanmelden via de website www.SjoerdvandenBoom.nl.

Meer berichten