Om 10.00 uur vindt de officiële opening plaats op Fort Henricus, waar de uitkijktoren overgedragen wordt. foto: Florentine Tacke
Om 10.00 uur vindt de officiële opening plaats op Fort Henricus, waar de uitkijktoren overgedragen wordt. foto: Florentine Tacke (Foto: Florentine Tacke)

West Brabantse Waterlinie houdt open dag met natuur en erfgoed

De West-Brabantse Waterlinie houdt op zaterdag 8 juni een open dag. De dag begint met de officiële opening om 10.00 uur op Fort Henricus in Steenbergen. Vervolgens zijn er vanaf 11.00 uur diverse activiteiten op het gebied van cultuur, natuur en erfgoed op de forten van de Brabantse Wal: in Bergen op Zoom op de Waterschans, Fort de Roovere en het Ravelijn en in Steenbergen op Fort Henricus. Deze open dag is de afronding van het project Landschappen van Allure.

BERGEN OP ZOOM/STEENBERGEN - De Waterschans, Het Ravelijn, Fort de Roovere en Fort Henricus zijn vier parels van de West Brabantse Waterlinie. Op deze en andere locaties viert men na jaren van (ver)bouwen en restaureren de in ere herstelde West Brabantse Waterlinie. Zowel jong als oud kan meedoen aan allerlei feestelijke, culturele, creatieve, architectonische, historische, sportieve en muzikale activiteiten en optredens. Er rijdt een speciale bus langs deze vier locaties en langs Blauwe Sluis, Roode Weel, Benedensas en Dintelse Gorzen. De gidsen in de bus geven informatie over al deze locaties.

Om 10.00 uur vindt de officiële opening plaats op Fort Henricus. Dan wordt de uitkijktoren overgedragen door oud-burgemeester Jan Hoogendoorn en de inwoners van Steenbergen en omgeving. Met de officiële openingshandelingen wordt een boodschap meegegeven aan de toekomstige bezoekers van het Fort. Bestuurders van de gemeenten Steenbergen en Bergen op Zoom en Natuurmonumenten verrichten deze handeling, samen met de gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant en een aantal kinderen.

Landschappen van Allure is een investeringsprogramma van Provincie Noord-Brabant voor natuur- en landschapsprojecten, onder andere op De Brabantse Wal. Het uitgangspunt is het behoud van het landschap. Dankzij investeringen, participatie en innovatie is landschap De Brabantse Wal de afgelopen jaren doorontwikkeld. De provincie heeft in totaal 56 miljoen euro in 8 projecten in 3 Brabantse landschappen, de Brabantse Wal, het Groene Woud en de Maashorst, geïnvesteerd.

De open dag duurt op alle locaties van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Audrey Tulkens
Meer berichten