De line-up van Bourgondische Belgen bestaat dit keer uit Jens Dendoncker, Xander De Rycke en Erhan Demirci. Ze zijn op 31 mei te zien in De Maagd.
De line-up van Bourgondische Belgen bestaat dit keer uit Jens Dendoncker, Xander De Rycke en Erhan Demirci. Ze zijn op 31 mei te zien in De Maagd. (Foto: )

Vlaamse humor in De Maagd

De vierde editie van Bourgondische Belgen komt op vrijdag 31 mei naar theater De Maagd in Bergen op Zoom. De voorstelling begint om 20.00 uur.
BERGEN OP ZOOM - De line-up bestaat dit keer uit Jens Dendoncker, Xander De Rycke en Erhan Demirci. De MC is Fuad Hassen.
Jens Dendoncker won in 2015 de Lunatic Comedy Award en de Culture Comedy Award en in 2016 Humos Comedy Cup. In Vlaanderen trekt hij volle zalen en heeft hij zijn eigen tv-programma: Hoe Zal Ik Het Zeggen.
Xander De Rycke vierde op zijn 30e al zijn 10-jarig artiestenjubileum. Xander De Rycke houdt het voor bekeken, zijn scherpzinnige analyse van het Vlaamse medialandschap, ging in 2018 voor de tweede keer massaal viraal en werd meer dan 100.000 keer bekeken. Ook startte hij de live talkshow on the road: 'Vanavond Live met Xander De Rycke' naar het Amerkikaans voorbeeld van Conan OBrien op NBC.
Erhan Demirci ontziet geen enkel onderwerp. Zijn eigen uittocht als rasechte gastarbeiderszoon van het harde dorpsleven naar het nog hardere life in the ghetto van Brussel. Politiek, integratie, maar ook het alledaagse leven van de gemiddelde Belg neemt hij onder de loep. In 2010 kreeg hij de juryprijs van de 123 Comedy Award.

Ook in de foyer zorgt De Maagd op 31 mei ervoor dat het publiek bourgondisch kan genieten, met bijpassende drankjes en hapjes uit België.

Audrey Tulkens
Meer berichten