Foto:

Etalagekunst van Kunstforum door Tom van Dessel

Vanaf zaterdag 1 juni is er weer een schitterende mooie kunstetalage van Kunstforum te bewonderen in de etalages van de Hema, kleine Kerkstraat in Steenbergen, van de kunstenaar Tom A. van Dessel.

Kleuren geven hem bij uitstek de mogelijkheid om emoties, sfeer en stemmingen over te brengen op doek. Hij zoekt daarbij naar harmonisatie tussen compositie, kleur en expressie, maar soms zoekt hij bewust de spanning op tussen deze elementen. Die zoektocht geeft hem een overvloed aan inspiratie tot het creëren van nieuwe werken.

Vaak zijn de werken geen weergave van de werkelijkheid maar abstract erend en geeft hij, U als kijker, graag de ruimte om zelf je fantasie de vrije loop te laten. Soms zijn de werken meer expressionistisch.

Tom schildert graag in verschillende en gemengde technieken waar hij op zoek gaat naar de eigenschappen van de verf of alternatieve materialen.

Omdat in de natuur maar ook in de stad en het platteland onuitputtelijk veel moois is te zien haalt hij daaruit vaak zijn inspiratie, maar soms zijn het ook de alledaagse dingen die hem inspireren ze vast te leggen op doek.

Naast de vrije creaties werkt hij regelmatig in opdracht van particulieren maar ook steeds vaker maken zijn werken onderdeel uit van kantoor en projectinrichtingen. De schilderijen zijn te bezichtigen en/of te koop in galeries en exposities en ook op afspraak in zijn huisatelier.

Deze geëxposeerde schilderijen zijn te koop, prijs op aanvraag.

Meer berichten