Frank Evenblij en Erik Dijkstra brengen ‘Bureau Sport in het theater’. In deze voorstelling hoor je de prachtigste sportverhalen uit hun journalistieke loopbaan. foto: Annemieke van der Togt
Frank Evenblij en Erik Dijkstra brengen ‘Bureau Sport in het theater’. In deze voorstelling hoor je de prachtigste sportverhalen uit hun journalistieke loopbaan. foto: Annemieke van der Togt (Foto: Annemieke van der Togt)

Nieuw seizoen Podium Kloosterhof

Theaterseizoen 2018-2019 loopt voor Podium Kloosterhof in Hoogerheide ten einde. De voorstelling van Guido Weijers en van Stef Bos is uitverkocht. In de tussentijd zijn de vrijwilligers van Podium Kloosterhof al volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen.

HOOGERHEIDE - 2019 is uitgeroepen tot het Rembrandtjaar. Hans Visser (bekend van Flairck) en Irena Filippova geven tijdens de presentatieavond op 15 juni een voorproefje van hun voorstelling ‘Rembrandt & De Gouden Eeuw’. De preview van Renate Reijnders zal komisch zijn. In haar voorstelling ‘Het liefdescollege’ laat ze zien dat er nog veel te leren valt over de liefde, en vooral ook te lachen. De Mannen van Naam stonden ooit aan de basis van Pater Moeskroen. Hun voorstelling bevat contact met het publiek, lol, passie en muzikaliteit.

"In het nieuwe theaterseizoen vieren we ons 15-jarig bestaan”, vertelt voorzitter Marinell Bruys. "Daarom hebben we een feestelijk en gevarieerd jubileumprogramma samengesteld met veel muziek, maar ook cabaret, toneel en twee kindervoorstellingen. Het is heel bijzonder dat in het nieuwe theaterseizoen drie artiesten van het eerste uur weer naar Hoogerheide komen. Te weten: Jan Rot, de Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk en theatergroep Hilaria. De laatste groep brengt een middeleeuws ridderspektakel vol humor, dat een feest is voor kinderen, ouders en grootouders. De entree bedraagt vijf euro.”

"Tributebands zijn helemaal in”, zegt Marinell. "Dit seizoen hadden we tributes van The Everly Brothers, The Beach Boys en Dire Straits. In het nieuwe seizoen is er de Bergse Queen-tributeband Crazy Little Things en Abba Gold Europe uit Engeland.”

Ook Doe Maar, Neil Diamond, U2 en de tienkoppige Fats Domino Tribute Band staan op het programma. The Bentleys nemen het publiek mee terug naar de jaren 50 en 60. Ook is er aandacht voor Keltische muziek met Ogham en Ierse muziek met de band Acting The Maggot. Country is er van Blue Grass Boogieman en Cor Sanne. De Basily Gipsy Band brengt een show met zigeunermuziek.

"Wij houden rekening met de smaak van ons publiek”, legt Marinell uit. "Zo weten wij dat wij ons publiek een groot plezier doen met een blijspel van ’t Echts Antwaarps Teater. Dit gezelschap is dus weer van de partij.” Ook is er opnieuw een sinterklaasvoorstelling te zien. "Naast deze vaste elementen proberen wij elk seizoen een klapper te brengen, zoals destijds de Ierse band The High Kings. De verrassing van dit theaterseizoen is ‘Bureau Sport in het theater’. Net als in het gelijknamige tv-programma vertellen Frank Evenblij en Erik Dijkstra op prikkelende, kritische en humoristische wijze verhalen uit de sport.”

Audrey Tulkens
Meer berichten