Jenny Verhofstad, Martijn Veenstra, Lars van Laar, Paul Theunissen en Kornee van Terheijden tijdens de contractondertekening.
Jenny Verhofstad, Martijn Veenstra, Lars van Laar, Paul Theunissen en Kornee van Terheijden tijdens de contractondertekening. (Foto: )

Lars naar reguliere arbeid door de Tuingroep

Martijn Veenstra en Paul Theunissen, hebben 2,5 jaar geleden Dagbesteding de Tuingroep opgericht. Vanwege het arbeidsmatige karakter van de dagbesteding, noemen zij hun cliënten dan ook werknemers. In die tijd zijn ze qua werknemers en personeel enorm gegroeid. Ook is er een winkel geopend in Bergen op Zoom en met de naam Bij Paul en Martijn.

BERGEN OP ZOOM - De doelgroep is licht verstandelijke dames en heren met moeilijk verstaanbaar gedrag. Het uitgangspunt van de dagbesteding is de werknemers, zo ver dit mogelijk is, te begeleiden naar reguliere arbeid. Naast successen op het gebied van de zorgdoelen van de werknemers is er een nieuw succes. Na 2,5 jaar is het zover dat werknemer Lars op 17 mei een contract heeft getekend bij Van Terheijden Riooltechniek in Bergen op Zoom.

Van Terheijden

Lars werkt al lange tijd bij Paul en Martijn en gaf vaak bij Paul aan dat hij graag een vaste baan zou willen. Zij zagen dat Lars hier ook geschikt voor is en zijn gaan kijken hoe ze dit het best voor hem zouden kunnen regelen. Op een bepaald moment kwam hij naar Paul toe en vertelde dat hij wel bij Van Terheijden zou willen werken. Ze hebben contact met dit bedrijf gezocht en de directeur, Kornee van Terheijden, stond hier voor open en nodigde Paul en Lars uit voor een gesprek. Dit gesprek verliep vrij vlot omdat Kornee en Paul dezelfde ideeën hebben omtrent de problematiek qua reguliere arbeid bij deze doelgroep.

Stage

Lars is gelijk begonnen met een dag in de week stage lopen bij dit bedrijf en gedurende enkele maanden oplopend naar 4 dagen in de week. Na regelmatige evaluaties, die zeer positief waren voor Lars, was het vrijdag zover dat Lars zijn eerste werkcontract tekent.

Dagbesteding de Tuingroep is zeer trots op Lars en ook op zichzelf, omdat ze dit hebben kunnen realiseren in een zo korte tijd van hun bestaan. Hun dank gaat dan ook uit naar Kornee van Terheijden, die hem deze kans biedt. Naar de medewerkers van Terheijden, die hem mede begeleidt hebben en Jenny Verhofstad, zijn begeleidster op de woning binnen SDW.

Kijk voor meer informatie op www.dagbestedingdetuingroep.nl

Audrey Tulkens
Meer berichten