Beleef het water, de cultuur, de natuur en het erfgoed op de Brabantse Wal

Op zaterdag 8 juni is het Open Dag op de West-Brabantse Waterlinie. De Open Dag begint met de officiële opening op Fort Henricus. Vervolgens zijn er vanaf 11.00 uur diverse activiteiten op het gebied van cultuur, natuur en erfgoed op de Forten van de Brabantse Wal: in Bergen op Zoom op de Waterschans, Fort de Roovere en het Ravelijn en in Steenbergen op Fort Henricus.

Deze Open Dag is de afronding van het project Landschappen van Allure. De Open Dag begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

De Waterschans, Het Ravelijn, Fort de Roovere en Fort Henricus zijn vier parels van de West Brabantse Waterlinie. Op deze en andere unieke locaties vieren de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen na jaren van (ver)bouwen en restaureren de in ere herstelde West Brabantse Waterlinie. Zowel jong als oud kan meedoen aan of genieten van allerlei feestelijke, culturele, creatieve, architectonische, historische, sportieve en muzikale activiteiten en optredens. Er rijdt een speciale bus langs deze vier locaties én langs Blauwe Sluis, Roode Weel, Benedensas en Dintelse Gorzen. De gidsen in de bus geven informatie over al deze locaties.

Fort Henricus

Om 10.00 uur vindt de officiële opening plaats op Fort Henricus. Dan wordt de uitkijktoren overgedragen aan oud-burgemeester Jan Hoogendoorn en de inwoners van Steenbergen en omgeving. De officiële openingshandeling van het evenement is gebaseerd op de trommelstok die tijdens de opgravingen is gevonden op het Fort. Met de officiële openingshandelingen geven we een boodschap mee aan de toekomstige bezoekers van het Fort. Bestuurders van de gemeente Steenbergen en Bergen op Zoom verrichten deze handeling samen met de gedeputeerde van de Provincie Noord Brabant en een aantal kinderen.

Landschappen van Allure

Landschappen van Allure is een investeringsprogramma van Provincie Noord-Brabant voor natuur- en landschapsprojecten onder andere op De Brabantse Wal. Het uitgangspunt was en is het behoud van het landschap voor de toekomst. Mooie en karakteristieke landschappen houden Brabant aantrekkelijk om in te wonen, werken en recreëren. Dankzij investeringen, participatie en innovatie is landschap De Brabantse Wal de afgelopen jaren doorontwikkeld. De provincie heeft in totaal € 56 miljoen in 8 projecten in 3 Brabantse landschappen (De Brabantse Wal, Het Groene Woud en De Maashorst) geïnvesteerd.

Meer info over het uitgebreide programma volgt via de gemeenten, lokale en sociale media en via het Facebook-event.

Meer berichten