Vrijdag 10 mei finale scholenproject steenbergen

Aanstaande vrijdag 10 mei is een spannende dag voor de leerlingen van de groepen 8 van de Gummarusschool, de Groen van Prinsterer en de Maria Regina. Want dan is de finale van het scholenproject en weten we welke school naar huis gaat met de prijs voor het beste project. In drie voorrondes hebben de leerlingen gedebatteerd over hun invulling van het thema 'jongeren meer laten bewegen'.

Het project dat vrijdag door de jury als beste beoordeeld wordt, zal ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. De finale is om 09:30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Steenbergen en is live te volgen via de SLOS en de website van de gemeenteraad.

De finale

De finale gaat tussen de leerlingen die in de voorrondes de prijs hebben gewonnen voor het beste project. De finale gaat tussen het project 'trimbosje' van de Gummarusschool, het project

'run time' van de Groen van Prinsterer en het project 'kiwafit' van de Maria Regina. Ook in de finale worden de projecten beoordeeld door een jury. De jury maakt aan het einde van het debat bekend welke school de prijs wint voor het beste project. Voor de uitvoering van het project is een bedrag van € 2.500,- beschikbaar. Het project wordt door de gemeente uitgevoerd.

Ook in de finale zal door de jury de prijs toegekend worden voor de beste debater.

Het debat

De debat begint om 09:30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Steenbergen. De finale wordt live uitgezonden door de SLOS en is te volgen via de website van de gemeenteraad.

Meer berichten