Onderhoud aan de wiek.
Onderhoud aan de wiek. (Foto: Ab de Laater)

Nationale molendag op Molen de Twee Vrienden

Tijdens de Nationale molendag op zaterdag 11 mei is de molen de Twee Vrienden op Borgvliet aan de Oude-Huijbergsebaan 227 van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Als het weer het toelaat zal de korenmolen draaien en tarwe vermalen tot tarwemeel.

De molen is in 1890 gebouwd door Jean Baptist Janszoon en Jac. Eist. Zij verkochten de beltmolen aan Fons van Loon. Piet van Loon volgde zijn broer op. De huidige vrijwillig molenaars zijn Jaap Schot en Ab de Laater. Elke zaterdagmiddag en tijdens molendagen verkopen ze verschillende soorten molenmeel die tussen de molenstenen zijn gemalen.

De molen is zaterdag 11 mei geopend voor belangstellenden en de molenklanten. We presenteren streekproducten, schenken koffie en thee en Dina Schuurkogel bakt pannenkoeken. Molenmaker fa. Jan Poland heeft een molenzeef gemaakt waarmee bloem kan worden geproduceerd. Deze buil staat op de meelzolder in de molen. Een buil is echter een kostbaar apparaat en daarom organiseren we acties om de buil te bekostigen. Een deel van de kostprijs betalen we met het geld dat we ontvangen.

Meer berichten