Micheline van Hautem en Jos Jansen. Foto: Patrick van Hautem.
Micheline van Hautem en Jos Jansen. Foto: Patrick van Hautem. (Foto: Patrick van Hautem)

Liederen van Jaques Brel onder de naam Brel & Brass

Op 12 mei worden in schouwburg De Maagd in Bergen op Zoom onder de naam Brel & Brass liederen van Jaques Brel op een unieke manier ten gehore gebracht door de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en het Regio Orkest West-Brabant.

Micheline van Hautem wordt sinds het verschijnen van haar succesvolle album ‘Songs of Jacques Brel’ uit 2002 gezien als een van Europa’s beste Brel-vertolkers.

Uniek project

Er zijn nogal wat artiesten die nummers van Jacques Brel brengen, maar Micheline ‘s Brel & Brass heeft een wel heel bijzondere aanpak. Voor dit unieke project liet Micheline nieuwe arrangementen maken voor blaasinstrumenten en percussie, door de veelgeprezen componisten Peter Habraken, Jan Nellestijn en Guus Janssen. Op 12 mei treedt Micheline op met het Regio Orkest West-Brabant (ROWB). Bij dit concert doet Jos Jansen, een van Nederlands beste bastrombonisten en veelgevraagd solist in binnen- en buitenland, als gastmuzikant mee. Het ROWB is zeer vereerd dat zij medewerking mag verlenen aan deze productie.

ROWB

Voor de pauze speelt het ROWB een instrumentaal programma. The Fools Journey is een groot spectaculair concertwerk van Nederlandse componist Hans van der Heide. Tijdens het instrumentale programma zal het ROWB samen met Jos Jansen het werk Capriccio van Steven Verhelst ten gehore brengen. Het concertwerk bestaat uit drie delen waarbij de bastrombone de hoofdrol heeft.

Micheline van Hautem met orkest

Na de pauze is het de beurt aan Micheline van Hautem, die met het orkest de mooiste liedjes van de Belgische chansonnier ten gehore brengt. Jacques Brel was een Belgische zanger, songwriter, acteur en regisseur die poëtische, bedachtzame en theatrale liedjes componeerde en uitvoerde die hem een grote, toegewijde aanhang opleverden - aanvankelijk in België en Frankrijk, later over de hele wereld. Hij werd algemeen beschouwd als een meester van het moderne chanson. En nu is er Brel & Brass. Kunt u zich voorstellen hoe 'Bruxelles' brult met koper, of 'Marieke' glinstert met alleen saxofoons? Nu is de kans!

Informatie

Het concert vindt plaats op zondagmiddag 12 mei om 15.00 uur, in theater De Maagd, Grote Markt 32, 4611 NT Bergen op Zoom. Kaarten à 18,25 euro zijn te bestellen via de website.

Meer berichten