Foto:

Lelietjes plukken voor mama tijdens Plantjesdag op De Hertgang

Het voorjaar is bij uitstek het jaargetijde om eens kritisch door de tuin te lopen. Komen de vaste planten allemaal weer boven de grond? Hebben ze de winter goed doorstaan of zijn er links en rechts 'gaten' gevallen? Zo ja, dan heeft u een extra reden om zondag 12 mei, en ja, dan is het ook Moederdag, de plantjesmarkt op Landgoed De Hertgang te bezoeken.

De Hertgang is die dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. U kunt op eigen gelegenheid de uitgezette route volgen, of om 14.00 uur deelnemen aan de rondleiding. Bovendien kunt u een kijkje nemen op de Plantjesmarkt (van 11.00 tot 16.00 uur). Hobbykwekers en -tuiniers bieden vaste planten, struikjes en bijzondere soorten geraniums aan. Bovendien zullen er kamer- en kuipplanten te vinden zijn. Natuurlijk zijn er ook veel planten te koop, zelfs bijzondere, afkomstig van het Landgoed.

En omdat het Moederdag is, kan ieder kind dat zijn of haar moeder meeneemt, een bosje lelietjes-van-dalen voor haar plukken. Mochten die er niet meer zijn, dan hebben we mooie salomonszegels als alternatief. Bent u na de wandeling en de plantjesmarkt toe aan een kopje koffie of thee, dan kunt u daarvoor prima terecht in het Bezoekerscentrum of op het terras.

Zin gekregen in een bezoek aan het Landgoed en natuurlijk aan de Plantjesmarkt? Kom dan zondag 12 mei naar Landgoed De Hertgang, Klaverblokken 18 in Halsteren. De toegang tot het Landgoed inclusief de Plantjesmarkt, bedraagt 4 euro. Daar is de rondleiding met een gids bij inbegrepen. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Meer berichten