Foto: Perry van Kempen

Bergen op Zooms Blazersensemble viert 50-jarig jubileumconcert in Den Enghel

Zaterdagavond 11 mei geeft het Bergen op Zooms Blazersensemble een concert in Den Enghel, Grote Markt, Bergen op Zoom. Met dit Jubileumconcert viert het ensemble haar 50 jarig jubileum!

Die avond verwelkomen zij als muzikale gasten: Jasper de Waal op hoorn en het Mannenkoor Fortissimo. Samen met hen wordt het een muzikale avond van hoog niveau waar diverse genres voorbij zullen komen.

Als solist heeft Jasper de Waal opgetreden met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Concertgebouw Kamerorkest, het Edinburgh Chamber Orchestra en vele andere orkesten. Naast zijn carrière als hoornist is Jasper de Waal tegenwoordig ook actief als dirigent. Hij dirigeerde orkesten als het Noord Nederlands Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest.

Het Bergen op Zooms Blazersensemble komt voort uit het koperkwartet van Kunst Na Arbeid, de bedrijfsharmonie van machinefabriek de Holland en werd officieel 18 oktober 1969 opgericht.

Het begon allemaal met de komst van de Canadese ambassadeur naar de stad en een tentoonstelling in het Markiezenhof, ter gelegenheid van de 25-jarige viering van de Bevrijding van Bergen op zoom. Het bezoek moest muzikaal omlijst worden. Het kwartet van de harmonie werd voor die gelegenheid uitgebreid met wat andere muzikanten en het Bergen op Zooms Blazersensemble werd een ensemble dat inmiddels 50 jaar actief is. Het speelt al 50 jaar op de herdenkingen van de bevrijding van Bergen op Zoom op 27 oktober op de Canadese en Engelse begraafplaatsen.

In de beginjaren werd met name klassieke muziek uit de barokperiode gepeeld. Later volgden meer moderne stukken en jazz nummers. Tegenwoordig staat er ook populaire muziek op het repertoire.

Het ensemble heeft vier trompetten, twee trombones, twee hoorns en een bas. Het geheel wordt geleid door dirigent Rien de Jongh.

Uiteraard ontbreekt het ensemble in oktober niet bij de herdenkingsbijeenkomsten in oktober van 75-jaar Bevrijding Bergen op Zoom. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een kerstconcert samen met kamerkoor Sasso Montanari o.l.v. Janno den Engelsman

U wordt van harte uitgenodigd om het concert zaterdag 11 mei in Den Enghel bij te wonen. Aanvang is 20.00 uur. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij de leden, aan de zaal, bij Muziekatelier Frans van Vliet en via: f.touw@home.nl.

Meer berichten