50 jaar De Waterput

Popspeciaalzaak De Waterput in Bergen op Zoom viert op zaterdag 18 mei het 50-jarige bestaan. Het feest in de winkel zal de gehele dag (tussen 10.00 en 18.00 uur) uiteraard worden opgeluisterd met muziek. Vanwege drukke schema's van artiesten wordt er extra vroeg begonnen. Naast dj's zijn er ook diverse live optredens. Vast staat al de komst van Tim Knol, Novastar en SONS. Wellicht volgt er nog een andere special guest.

Het was een bijzonder jaar, dat van de oprichting. Vijftig jaar geleden zette Neil Armstrong voor het eerst voet op de maan, organiseerde een aantal hippies in het Amerikaanse Woodstock de moeder van alle popfestivals en kropen John Yoko in een Amsterdams bed voor de vrede. In Bergen op Zoom richtte Tinus de Mooij popspeciaalzaak De Waterput op. Iggy Pop bezong het jaar 1969 op het debuut van The Stooges; in de huidige Waterput zijn ze daar nog altijd fan van, al is de muzieksmaak en het aanbod inmiddels vele malen breder dan destijds.

Speciaal voor die heuglijke dag worden er hoge kortingen gegeven op speciale collecties nieuw en oud vinyl en cd's, tot wel 50 procent. Vroeg in de ochtend speelt Tim Knol al live op het in de winkel gebouwde podium. Het definitieve programma en de aanvangstijden van ook Novastar en de hard rockende afsluiter SONS wordt bekendgemaakt op de website. De toegang op 18 mei, ook bij de optredens, is gratis.

Meer berichten