. De drie heren hebben alle grappen op een originele en uiterst creatief manier in muziek en liedjes vertaald. Foto: Wim Lanser.
. De drie heren hebben alle grappen op een originele en uiterst creatief manier in muziek en liedjes vertaald. Foto: Wim Lanser. (Foto: Wim Lanser)

Een feest der herkenning in Podium Kloosterhof

De cabaretgroep Enge Buren is met de voorstelling Vreemde Vogels weer in de Nederlandse theaters. Het is inmiddels het achtste seizoen dat de heren te zien zijn. Zaterdag 11 mei treden ze op bij Stichting Podium Kloosterhof te Hoogerheide om 20.15 uur. Kaarten zijn te reserveren via 0164-620221 of via de website.

Uniek in Nederland. Enig in zijn soort. Nog nooit gezien, gevoeld en gehoord? Of misschien toch wel! Enge Buren, bekend van hits als "Pizza Calzone", "Sjakie" en het "Jodel"nummer van het radioprogramma Somertijd op Radio 10!

Enge Buren brengt muzikaal cabaret. De drie heren hebben alle grappen op een originele en uiterst creatief manier in muziek en liedjes vertaald. Hun programma bestaat uit komisch gearrangeerde covers, persiflages van bekende pophits en zeer sprekende eigen geschreven nummers. Hilarisch en ontroerend. Verschillende soorten muziekstijlen worden gebruikt en met de 3 goede zangstemmen maken ze van elke voorstelling een uiterst gevarieerde en vermakelijke show. Met een aanstekelijk enthousiasme en overduidelijk speelplezier en met een karrenvracht aan muziekinstrumenten (meer dan 40), krijgt het publiek een ontspannende en hilarische avond, een feest der herkenning.

Een zoektocht naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie, de showbizz maar ook in het dagelijks leven! We zweven via eendagsvliegen en eigenaardige artiesten naar excentrieke entertainers en zonderlinge buren. In vogelvlucht langs rare snoeshanen en exotische paradijsvogels op zoek naar de vreemde eend in de bijt. Een merkwaardige mix tussen muzikale buitenbeetjes en theatrale hoogstandjes, aangevuld met dwaze dansjes en maffe acts.

Laat je meevoeren op deze bijzondere thermiek! Wees welkom in de wonderlijke wereld van 'Vreemde Vogels'.

Ze bestaan bijna 25 jaar, toch kent niet iedereen ze. En wat ze precies doen, is ook al lastig te definiëren. Is het muziek, is het cabaret, is het theater of is het absurdistisch entertainment? Wie zal het zeggen….? Als je ze eenmaal kent, kan je niet meer om ze heen en kom je er nooit meer vanaf. Eigenlijk zijn ze helemaal niet 'Eng' maar eerder sympathiek, waardoor je ze in een mum van tijd in de armen sluit.

Eén ding staat buiten kijf, Enge Buren staat garant voor een onvergetelijk avondje uit! (Het bespaart je een consult bij de psychiater!)

Waarom de titel 'Vreemde Vogels'?

"We worden als Enge Buren al sinds mensenheugenis als een 'vreemde eend in de bijt' op de Nederlandse podia gezien. Daarom vonden wij 'Vreemde Vogels' een passende titel. We raakten hier erg geïnspireerd door."

Behandelen jullie ook nog maatschappelijke problemen?

"Ja, bijvoorbeeld de 'Vreemde Vogels' die te pas en te onpas hun onderbuikgevoelens legen en anderen bedreigen op social media. En de 'Vreemde Vogels' uit verre exotische landen, die naar ons toe komen… ze nemen hun gewoontes en muziek mee. Maar zijn ze wel welkom of zien we ze liever weer vertrekken?"

Hoe blijven jullie geïnspireerd en vol energie om jaar na jaar op te blijven treden?

"Het is en blijft gewoon een kick om samen op een podium te staan! Het is fantastisch om het publiek te verrassen, te ontroeren en bovenal te laten lachen. Je moet telkens weer proberen het publiek voor je te winnen en het geeft een fantastisch gevoel als dat lukt! Als onze energie overslaat kun je samen met het publiek tot een topavond komen! We zijn echte 'pleasers', we willen mensen graag een leuke ongedwongen avond bezorgen zodat men met een lekker gevoel de zaal verlaat. Uiteraard houden we alle drie heel erg van muziek maken en in the spotlight staan!"

Meer berichten