475 jaar Veiligheid: van toen tot nu

Op zondag 28 april organiseert de gemeente Steenbergen in samenwerking met de brandweer Steenbergen een Veiligheidsdag. Een dag vol informatie en plezier, voor jong en oud. Op zondag 28 april is iedereen van harte welkom om te kijken naar historische brandweervoertuigen en te genieten van spectaculaire demonstraties van de aanwezige hulpdiensten.

Met het 475 -jarige bestaan van brandweer Steenbergen staan we stil bij de ontwikkelingen van de brandweervoertuigen in de afgelopen decennia. Een collectie van prachtige museumstukken staat opgesteld op het evenemententerrein rondom het gemeentehuis.

De bezoeker kan deze dag kennis maken met de vele gezichten achter de aanwezige hulpdiensten en hulpverlening, waaronder RAV, Rode Kruis, brandweer, Provincie Noord-Brabant, OMWB, Douane/Belastingdienst, Brandweer, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, Handhaving, Buurtpreventie en Politiekeurmerk.

Gedurende de hele dag worden diverse multidisciplinaire demonstraties gegeven. En dat is spektakel verzekerd! Want ook Van Eijck car-rescue en Strukton Incidentmanagement zijn met groot materieel aanwezig en laten je achter de schermen meekijken met hun dagelijks werk. Het Rode Kruis demonstreren hoe ze met bikers hulpverlening aanbieden en geven demonstraties reanimeren. De douane toont de mobiele tassenscan en het OMWB is aanwezig met een luchtmeet- en geluidsonderzoekswagen. Voor de kinderen is er een springkussen.

Om 11.00 uur is de opening door burgemeester Van den Belt en Eric van Zundert (Hoofd Repressie Cluster Commandant bij Brandweer Midden en West Brabant).

Meer berichten