Foto: ELLEN DE MONCHY

Roei-estafette komt op Koningsdag aan in Bergen op Zoom

Op 13 april is de Nederlandse roeiwereld begonnen aan een grootse estafette (1400 km in 14 weekenden). In het weekend van Koningsdag staat de etappe van Middelburg naar Roosendaal gepland. Op 27 april a.s. roeit men van Middelburg naar Bergen op Zoom, en zijn ze die avond en de volgende ochtend te gast zijn bij Roeivereniging Aquarius. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een feestelijk onthaal van deze roeihelden!

Bijna alle roeiverenigingen in het land zetten allerlei initiatieven op touw om tijdens KiKaRow geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum die daarmee onderzoek gaat doen naar de bijwerkingen van kinderkanker op latere leeftijd. In de roeiboot zitten 4 roeiers en 1 stuurman/vrouw. Ook "survivors" – overlevenden van kinderkanker – roeien stukjes van de route mee.

Het onthaal in Bergen op Zoom vindt plaats op verschillende plaatsen en tijden. Uw Koningsdag kunt u komen afsluiten met deelname aan een of meer van deze activiteiten! Vanwege het getij kunnen de roeiers om 16.00 uur uit Wemeldinge vertrekken en verwachten we ze tussen 18.00 en 18.30 uur bij de Burg. Peterssluis. Daar kunt u ze komen toejuichen.

Wie een boot heeft kan de roeiers het laatste stuk over water begeleiden naar de haven, waar we ze rond 19.00 feestelijk zullen binnenhalen op het terrein van de zeeverkenners Karel Doorman, Vermuidenweg 8.

Om 20.00 uur kan iedereen die zin heeft in een luxe 4-gangenmaaltijd à 25 euro p.p. (excl. drank) aan tafel in restaurant Fort Smakelijk. Dit benefietdiner wordt georganiseerd door chefkok Kees Bronkhorst. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@rvAquarius.nl o.v.v. het aantal personen en eventuele dieetwensen.

De roeiers logeren bij diverse mensen in de stad en na het ontbijt bij roeivereniging Aquarius de volgende ochtend zullen zij op zondag 28 april rond 9.30 uur weer in de boot stappen voor de volgende etappe naar Roosendaal. Als u deze zondag toch in de buurt van de haven bent (Vermuidenweg 8), bent u van harte welkom om de roeiers ook uit te komen zwaaien!

Wilt u dit initiatief financieel steunen, dan kunt u doneren via NL69INGB0004396855 t.n.v. KiKaRoW 2019, RSIN/fiscaalnummer t.b.v. ANBI 816823716.

Meer berichten