Foto:

Japans bloemschikken

Op zondagmiddag 28 april, 26 mei en/of 23 juni kunt u deelnemen aan een workshop Ikebana (Japans bloemschikken) in "de Hertgang" te Halsteren. De workshop wordt gegeven door Lydia Theuns en duurt van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur.

Kosten voor deelname zijn 30 euro voor alle drie de middagen. Een enkele zondag deelnemen kan ook voor 12,50 euro, inclusief koffie/thee. Opgeven voor haar workshop kan via info@lydia-en-reiki.nl of 0164-642619. Je krijgt dan verdere info.

Ikebana: Ikeru (leven) en hana (bloem) betekenen samen het tot leven brengen van afgesneden bloemen. Het is net als de andere 'do' (wegen) een weg tot zelfrealisatie, het tot rust brengen van je geest. Terwijl je bezig bent hoef je je alleen op je schikking te concentreren. Je "praat" als het ware met de bloemen. Vaak ervaar je dan dat er een gevoel van rust over je komt.

Bij Ikebana leer je ruimte te creëren in plaats van ruimte te vullen, maar je leert ook op een andere manier naar de natuur te kijken. Het is als het maken van een schilderij. Je denkt na over de compositie, de kleuren en de materialen die je wilt gaan gebruiken. Je verwerkt het liefst de bloemen van het seizoen zodat je iets van de natuur in huis haalt en een perfecte harmonie tussen cultuur en natuur laat ontstaan.

Lydia Theuns beoefent Ikebana sinds 1997 o.l.v. Lia de Grave en is opgeleid in de Ikenobo-school. Al enkele jaren bezit zij de bevoegdheid om in deze school les te geven.

Meer berichten