Foto: Anton Coene

Druk programma tijdens Record Store Day in De Waterput

Zaterdag 13 april worden in heel Nederland de platenzaken in het zonnetje gezet. Veel artiesten brengen speciale releases uit en verzorgen gratis toegankelijke optredens tussen de platenbakken. Popspeciaalzaak De Waterput in Bergen op Zoom heeft een druk schema met optredens!

11.00 uur: Mooneye (B)

Band van zanger/songschrijver Michel Libberecht uit Zwevegem, die eerder als Mickey Doyle de Vlaamse podia afstruinde. Met band heeft hij een machtig mini-album (tijdens RSD op vinyl). Na zijn doortocht op Any Minute Now! en zijn uitverkiezing tot de Nieuwe Lichting van StuBru gaat het hard. Thinking About Leaving staat hoog in de Afrekening!

12.00 uur: Tangarine

Eeneiige tweeling Arnout en Sander Brinks uit Assen. De eerste 28 jaar was dit ex-DWDD huis-duo altijd samen. Sindsdien niet meer, maar ver wonen ze niet uit elkaar. Sander was degene die met gitaarspelen begon, Arnout schreef de eerste teksten. De liedjes op hun albums (Excelsior!) worden steeds beter. Ook werkten ze al samen met de heren Calexico.

13.00 uur: Wardrobe (B)

Soloproject van Johan Verckist (General Mindy, Expacts, Shun Club). Hij presenteert nieuwe dromerige en meer stevige (indie)popliedjes van zijn tweede album Giving Up A Ghost. Die zijn niet bijzonder donker of zwaar van toon, maar prikkelen soms als die van Sparklehorse. Verckist zingt trouwens ook in Glitterpaard, het Vlaamse eerbetoon aan Mark Linkous.

14.00 uur: Edgar's Hair

Leids trio van Hans Brussee (ex-I$I$, ex-Oak) die de fabel uit Jonathan Livingston Seagull (Richard Bach, 1970) omzette in een fascinerende luistertrip van bijna 100 minuten. Een concept album, met heel verschillende plaatkanten qua sfeer, tempo, stemming en dynamiek. In het meest aardedonkere epos is het Noorse trio Motorpsycho als referentie nooit ver weg.

15.00 uur: De Staat

Er is veel gebeurd sinds hun vorige passage langs De Waterput. In hun karakteristieke geluid verwerken de ambassadeurs van RSD zowel invloeden uit de Amerikaanse roots-, Europese dance- als elektronische muziek. Die vertalen ze naar de standaardbezetting van een rockband (met steeds meer toetsen). De Staat is synoniem aan grooven! Een circlepit in De Waterput?

16.00 uur: The Avonden

Naar een boek van Gerard Reve genoemde band van zanger-songschrijver Marc van der Holst. Op zijn tweede album Wat Een Cirkel Is kijkt hij met een glimlach terug op de duistere chaos die zich in zijn hoofd afspeelde toen hij nog jong en onbezonnen was. Nederlandstalige liedjes met een kartelrandje. Vol zelfspot, zwartgalligheid en humor om te huilen.

17.00 uur: Ralph De Jongh

Hardst werkende blues-artiest op aarde. Vierde reeds zijn 25-jarig jubileum als podiumartiest. Soms neigt zijn spel en stem naar dat van The Rolling Stones, soms is er een verlichtend funky schema. Deze typische blues- en boogieboy (hij was een boezemvriend van Harry Muskee) zingt over het leven on the road, worstelend met goed en kwaad, licht en donker.

18.00 uur: The Bony King Of Nowhere (B)

Bram Vanparys keerde met Silent Days terug naar zijn oorspronkelijke naam. Een nieuwe start. Met reden. De relatie verbroken, muzikaal herbronnen eenzaam in een caravan op het platteland, het heeft een bijzonder sterke verzameling songs opgeleverd. En een meesterlijke her-opstanding van een met engelenstem gezegende nazaat van Leonard Cohen.

Meer berichten