Foto:

Start nieuwe seizoen Landgoed De Hertgang in Halsteren

Het seizoen gaat weer van start! Vanaf 19 april tot en met 11 oktober is Landgoed De Hertgang weer met regelmaat geopend voor het publiek. Op de website kunt u zien op welke dagen en tijden u welkom bent om de tuinen en het arboretum te bezoeken. En dat is zeker de moeite waard!

De komende weken is er veel frisgroen te zien, want de bomen en struiken lopen uit of laten al jong blad zien. En kleur is er natuurlijk ook: boshyacinten, gele dovenetel, bloeiende azalea's en nog veel meer.

Landgoed De Hertgang, dat zo'n 5,5 hectare groot is, werd eind vijftiger jaren van de vorige eeuw aangelegd op de steilrand van de Brabantse Wal in Halsteren, die hier ongeveer 12 meter hoog is. In 2012 werd Stichting Landgoed De Hertgang opgericht met als doel het landgoed, dat onder de Natuurschoonwet (NSW) valt, in stand te houden. De Stichting beheert en onderhoudt de tuinen en het arboretum van het landgoed.

Landgoed De Hertgang is vrijdag 19 april, de eerste openstelling van het nieuwe seizoen, geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt 4 euro. U kunt op eigen gelegenheid de uitgezette route volgen, of om 14.00 uur deelnemen aan de rondleiding met gids. Die rondleiding is bij de toegangsprijs inbegrepen.

Bent u toe aan een kopje koffie of thee, dan kunt u dat binnen in het bezoekerscentrum gebruiken, of bij mooi weer op het terras.

Voor de overige dagen dat het Landgoed (Klaverblokken 18, Halsteren) toegankelijk is, kunt u kijken op de website. Komt u liever op een andere dag of wilt u met een groep of gezelschap komen, dan kan dat natuurlijk ook. Bel of mail dan wel even om een afspraak te maken (0164-683801 of hertgang@planet.nl). Kijk voor alle mogelijkheden op de site van De Hertgang.

Meer berichten