Foto:

Koos Moerenhout Classic ook dit jaar paraat voor het goede doel

De voorbereidingen zijn in volle gang en alles loopt op schema. Ruim twee maanden voor de start van de Koos Moerenhout Classic lopen de voorinschrijvingen weer richting de driehonderd deelnemers.

Ieder jaar probeert de organisatie de tocht weer te verbeteren en veiliger te maken. Voor dit jaar betekent dit dat men nog meer verkeersregelaars gaat inzetten om de veiligheid van de deelnemers nog beter te waarborgen.

Goede doelen

De KMC vervult ook graag maatschappelijke rol. Een gedeelte van de opbrengst schenkt de organisatie jaarlijks aan haar het goede doel. Dit jaar is er gekozen voor een drietal goede doelen. Dit jaar is gekozen voor de plusbus Steenbergen, zwembad de Meermin en het bevrijdingsmonument in Welberg. De plusbus rijdt al meer dan 30 jaar binnen de gemeentegrenzen van Steenbergen. Ruim 20 vrijwilligers zijn hierbij actief. De plusbus is aangepast vervoer, van deur tot deur, voor ouderen of mensen met een beperking. Er rijden per dag 2 bussen rond om u te halen en brengen naar de plaats van bestemming. De plusbus is voorzien van een lift en aanpassingen om een rolstoel vast te kunnen zetten. Afhankelijk van de grootte van een scootmobiel kan deze ook vervoerd worden. De rollator of boodschappenkar kan altijd mee!

Badmeester Leo Holierhoek van zwembad De Meermin wil dolgraag een nieuwe glijbaan in zijn zwembad, maar helaas gaat dat het budget van de Koos Moerenhout Classic te boven. Wel wil de organisatie De Meermin van dienst zijn voor de aanschaf van een nieuw speeltoestel om op de speelweide te plaatsen, zodat veel kinderen hier plezier aan kunnen beleven.

Het bevrijdingsmonument in Welberg is een klok met klokkenstoel. Op de bronzen plaquette staan de namen van de Welbergse oorlogsslachtoffers. Op het informatiepaneel staan de namen van de 57 omgekomen Canadezen militairen. Tevens staat op dit informatiepaneel achtergrondinformatie over de bevrijding van de Welberg. Het bevrijdingsmonument in Welberg is opgericht ter nagedachtenis aan de 30 inwoners van Welberg en de 57 Canadezen van het South Alberta Regiment die door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen.

Prijzen

Zoals de deelnemers aan de Koos Moerenhout Classic gewend zijn, valt er dit jaar ook weer veel te winnen. Aan het einde van de dag gaat er na de negende editie ook weer een deelnemer naar huis met een gloednieuwe Giant racefiets. Inschrijven en deelnemen aan een van de drie afstanden tijdens de KMC op 25 mei is genoeg.

Het lot zal bepalen wie de gelukkige wordt. Daarnaast maken alle deelnemers kans op een gratis verblijf voor twee personen met half pension bij Costa Blanca Cycling, gerund door Eef Brand in Guardamar (exclusief vlucht). Een mooi en niet al te selectief fietsgebied en altijd mooi weer. Kwaremont Bier, vaste partner van de KMC, is weer aanwezig tijdens deze editie en stelt een Kwaremont wieleroutfit en een Magnum fles Kwaremont bier ter beschikking om te verloten onder de deelnemers. Voorinschrijven voor de KMC kan nog tot 18 mei via de website.

Koos Moerenhout: "Deelnemen en plezier beleven, tijdens en na onze classic, dat is waar het om gaat op 25 mei. Meer dan honderd vrijwilligers zullen er weer alles aan doen om u te laten genieten van een goed georganiseerde fietstocht en onze prachtige omgeving. We nodigen u dan ook van harte uit om in te schrijven voor een van de drie uitdagende routes en verwelkomen u graag op de Markt in Steenbergen."

Meer berichten