Vier jongeren verzorgengratis Paaslunch voor ouderen in Hoogerheide

Wat gebeurt er als vier jongeren met een hart voor de samenleving worden gestimuleerd om een activiteit te organiseren in hun dorp? Dan komt er verbinding tussen jong en oud. En dat is precies het doel van de Paaslunch die Mike (27), Inge (21), Bente (18) en Kiki (18) op woensdag 17 april verzorgen.

Met ruimte voor 250 ouderen en kinderen staat het Raadhuisplein in Hoogerheide een gezellige dag te wachten. De vier organisatoren werken allemaal bij de Albert Heijn aan de Haviksberg. Daarnaast hebben Mike, Bente en Kiki allemaal meegewerkt aan de vakantieweek van Stichting Happynezz, waar ook Inge dit jaar bij zal aansluiten.

Waarom zij de Paaslunch gaan organiseren, is meteen duidelijk. "Ik ben altijd wel te porren voor iets waarbij je maatschappelijk betrokken bent", vertelt Mike. "Ik zeg dan ook veel te vaak ja. Maar ik geloof dat de samenleving sterker staat als je het samen doet. Als iedereen iets positiefs bijdraagt, al is het maar iets kleins, dan is de wereld meteen een stuk mooier." Daarop knikken de dames instemmend. "Iets doen voor de samenleving is echt het belangrijkste", aldus Kiki. "De dankbaarheid die je voor een evenement als dit krijgt is overweldigend en weten dat je die mensen echt een fantastische dag biedt."

Bente: "Mooier dan dat wordt het niet." Inge benadrukt ook het stukje zelfontwikkeling. "Op persoonlijk gebied leer je ontzettend veel van het organiseren van een evenement van deze grootte. Natuurlijk is het op het begin eng, maar naarmate de tijd vordert ga je steeds vaker uit je comfort zone en ontdek je talenten waarvan je eigenlijk niet wist dat je ze had."

Appiemaaktimpact

Ter voorbereiding op het evenement, konden alle werknemers van de Albert Heijn deelnemen aan een workshop georganiseerd door Young Impact. Met Young Impact worden jongeren gestimuleerd om maatschappelijk betrokken te zijn door challenges uit te voeren, zoals het organiseren van buitenspeeldagen, 'neem-je-oma-mee-om-boodschappen-dag' of een sportdag tegen pesten. Iedereen kan zich hierbij aanmelden, maar bij Albert Heijn is er nog een speciale variant: Appiemaaktimpact.

De nieuwste challenge voor Appiemaaktimpact is het organiseren van een Paasevenement voor het Paasweekend. En hoewel werkgever Albert Heijn wel een handje helpt, is het aan de organistoren zelf om lokale en regionale sponsoren te vinden om de Paaslunch helemaal rond te krijgen. Dit gaat natuurlijk niet alleen over de etenswaren, maar ook om tafels en stoelen, servies, glazen, vervoer voor de gasten en versieringen. "Er komt ontzettend veel bij kijken, en deze contacten met de ondernemers zijn echt heel belangrijk", zeggen Mike, Inge, Bente en Kiki.

Paaslunch

Op woensdag 17 april is het dus zover. Vanaf 10.30 uur zijn de gasten welkom op het Raadhuisplein. Daar zullen de kinderen van basisschool De Poorte uit Woensdrecht ook aansluiten met hun zelfgemaakte bloemen, die zij samen met Bente, Inge, Kiki en Mike maken op woensdag 10 april. Dan krijgen zij ook meteen voorlichting over Young Impact. "Dat is hartstikke leuk, en ook belangrijk voor die kinderen", vertelt Bente. "Misschien komen zij er zo wel achter dat ze het heel leuk vinden om met ouderen te zijn en beïnvloedt dat hun keuze voor middelbare school of carrière."

Inschrijven voor de Paaslunch kan bij de service-balie van Albert Heijn Haviksberg. Hier is ook meer informatie verkrijgbaar. Bij voorkeur inschrijven voor 11 april. Hulp gezocht! De datum van de lunch nadert al sneller dan gedacht. Mocht u deze jonge organisatoren willen helpen door middel van sponsoring of een donatie, of juist met uw groep naar de lunch willen komen, neem dan contact op met Mike Matthijsse op telefoonnummer 06-49622227.

Meer berichten