Het wordt uiteraard een avond vol muziek, maar ook met uitleg over de oorsprong en achtergrond van muziekstromingen.
Het wordt uiteraard een avond vol muziek, maar ook met uitleg over de oorsprong en achtergrond van muziekstromingen. (Foto: )

Van Gregorius tot Gospel in Ossendrecht

Op donderdag 4 april organiseert de culturele commissie van de Protestantse Kerk een bijzondere muzikale avond: Van Gregorius tot Gospel: een reis door de liturgische kerkmuziek. Aan deze avond wordt meegewerkt door: Gregoriaans Koor Schola Ad Te Levavi uit Breda onder leiding van Vincent Schoenmakers, Gospelkoor Real Power uit Halsteren onder leiding van Mariëlle Tempelaars en Cantorij Protestantse Kerk uit Ossendrecht onder leiding van Karel Smagge.

Schola Ad Te Levavi is een groep van twaalf vrouwen en mannen, die gregoriaans zingen. De schola is opgericht door Vincent Schoenmakers, die ook de koorleider is. De schola zingt ongeveer vijf keer per jaar in een eucharistieviering in een kerk in West-Brabant. De vaste latijnse gezangen kunnen veel mensen (nog) meezingen.

Real Power is een gospelkoor uit Halsteren. Het koor is door Marielle Tempelaars opgestart in 2016 en is inmiddels uitgegroeid tot een groep van bijna 30 personen. Deze enthousiaste groep zingt swingende gospelmuziek, met uitstapjes naar soul en R&B. Het koor heeft geen christelijke signatuur. Cantorij Protestantse Kerk is een koor van 20 personen. Een cantorij heeft een liturgische functie. Dirigent is Karel Smagge.

Er wordt gezongen tijdens kerkelijke feestdagen en bij bijzondere gelegenheden. Op deze avond vervult de cantorij een brugfunctie tussen de oude gregoriaanse muziek en de van veel jongere datum daterende gospelmuziek.

Het wordt uiteraard een avond vol muziek, maar zeker ook met uitleg over de oorsprong en achtergrond van de verschillende muziekstromingen. Iedereen is van harte welkom op donderdag 4 april 2019. Aanvang 20.00 uur. Vrij entree. Bij de uitgang wordt een gift gevraagd. Locatie: Protestantse kerk Ossendrecht.

Informatie en aanmelden: Loes van Arkel via arkelfam@wxs.nl of Jan Andriese via jan.andriese@gmail.com.

Meer berichten