Foto:

CKB opent volgend weekend de deuren voor diverse activiteiten

Optredens zang, dans, muziek, een filmpresentatie, een open dansles voor Kids en een workshop met greenscreen: iedereen is welkom in het CKB op zaterdag 30 maart. Van 11.00 tot 15.30 uur staan de deuren aan de Burg. Stulemeijerlaan uitnodigend open voor jong en oud.

De toegang is gratis, je kunt gewoon binnenlopen. Er is een gevarieerd programma van activiteiten tijdens het event Open 2019, waaraan ook Gebouw-T en het Facilitair Bedrijf deelnemen. De CKB Popschool komt op zondag 31 maart in actie in Gebouw-T.

Het CKB doet mee met Open 2019, een gratis toegankelijke event in de gebouwen rondom het Wilhelminaveld, voor jong en oud op zaterdag 30 en zondag 31 maart. Kom op zaterdag naar het Centrum voor de Kunsten aan de Burg. Stulemeijerlaan en doe mee met de workshop greenscreen 'Ik Kom Van Mars' in het jeugdatelier, van 11.15 tot 13.00 uur, o.l.v. CKB docent Anton Watzeels. Kinderen van 7 t/m 9 jaar kunnen van 11.30 tot 12.15 uur ook meedoen in de dansstudio bij de les moderne dans van CKB docente Greetje Dietvorst.

Wie liever kijkt en luistert naar de presentaties van cursisten muziek en dans is vanaf 12.00 uur van harte welkom in de CKB Theaterzaal. Het gevarieerde programma begint daar zaterdag met de muziek van het klarinetensemble o.l.v. Rianne van Tienen. Om 12.30 uur nemen de CKBeentjes het over. Deze presentatiegroep klassieke dans brengt overal het publiek in vervoering met hun dansoptredens, zoals o.a. bij de 4 mei-voorstelling in De Maagd. Om 13.00 uur speelt het CKB Wereldmuziekensemble o.l.v. Laurens Zitman.

De gevorderde cursisten brengen op een divers instrumentarium muziek van over de hele wereld. Om 13:30 begint het miniconcert van de cursisten zang lichte muziek die op de piano begeleid worden door hun docent Yvonne Rooda. Overtuigend zingen zij de songs van bekende artiesten.
En dan begint op zaterdag om 14.15 uur in de CKB Theaterzaal de filmpresentatie van Vincent van den Ouden, oud-CKB cursist theater. Na zijn studie Sociaal Cultureel Werk is hij gaan studeren aan de filmschool te Brussel. Gedurende deze studie heeft Vincent een flink aantal korte films gemaakt. Deze zaterdagmiddag neemt hij je mee in het proces van hoe zijn films tot stand komen, wat mis ging tijdens het maakproces en wat verrassend goed gelukt is.

CKB Popschool

In Gebouw-T presenteert de CKB Popschool zich zondagmiddag op het grote podium. Er spelen dan diverse bands in het gebouw waar ze normaal gesproken elke maandag repeteren. Je bent die dag ook van harte welkom om een kijkje in de oefenstudio's van Gebouw-T te komen kijken.

Alle activiteiten in het CKB, Gebouw-T en Facilitair Bedrijf zijn tijdens Open 2019 gratis toegankelijk en ze staan dit jaar in het teken van Showtime!

Meer berichten