Foto:

Geslaagde NLdoet-dag op Landgoed De Hertgang

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NLdoet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Ook bij De Hertgang zijn vrijwilligers actief geweest. We hadden er natuurlijk graag een zonnetje bij gehad op vrijdag 15 maart, maar de inzet heeft onder de dreigende lucht en de harde wind niet geleden.

Drie mensen hadden zich via de site van NLdoet aangemeld om op De Hertgang aan de slag te gaan. Samen met een aantal 'eigen' vrijwilligers hebben zij zich gestort op de klussen die De Hertgang had aangemeld bij NLdoet. Uiteraard werd het werkoverleg gestart met koffie en koek; de taken werden verdeeld en iedereen ging op pad. Op het programma stond het maken van een schommel, op helling in het bos moest de begroeiing uitgedund worden, en in het weiland aan de rand van het landgoed, moest een hekwerk geplaatst worden om een gedeelte vrij van schapen te houden. Daar komt binnenkort een wandelpad vanwaar je een prachtig zicht op de bosrand hebt.

Dankzij een zeer welkome financiële tegemoetkoming van het Oranjefonds, de organisator van NLdoet, kon De Hertgang palen, hekken en schapengaas aanschaffen. De lunch heeft een ieder zich goed laten smaken en daarna was het natuurlijk weer aanpakken. Bij de thee-met-cake rond drie uur, werden de gedane werkzaamheden besproken.

Hans Remijnse, de voorzitter van Stichting Landgoed De Hertgang, was blij met de deelnemende vrijwilligers: "Dankzij jullie kunnen we nu klussen realiseren, waar we anders niet aan toegekomen zouden zijn." Hij was zeer tevreden met het resultaat en met de getoonde inzet. Voor degenen die lichamelijke arbeid in de buitenlucht niet gewend zijn, was het een vermoeiende, maar wel heel leuke en voldoening gevende ervaring. Nu maar hopen dat de deelnemers de volgende dag niet al te veel spierpijn ondervonden hebben…

Meer berichten