Foto: Sonn Franken

Halsterse kampioen kickboksen

Ze is pas 12 jaar en woont in Halsteren: Indra de Jong. Een gewoon Nederlands meisje, dat in de brugklas van het Roncalli zit. Maar wel een echte bikkel, want Indra werd Europees kampioen kickboksen K1 in het Duitse plaatsje Goch.

HALSTEREN - Indra traint al een poos bij Joop Gottmers en Veronique Hagenaars van Gottmers Gym te Steenbergen. Daarnaast is ze ook steevast één keer per week in Barendrecht te vinden bij RBT Sports. In totaal is ze vijf keer per week in de sportschool te vinden om haar kickboks skills op te krikken. Dat doet ze nu al ruim twee jaar.

Hartstikke eng

Een tijdje geleden kreeg haar trainster Veronique Hagenaars een telefoontje uit Duitsland. Of haar pupil een titelgevecht K1 kickboksen aandurfde. Indra kan het nog bijna niet geloven. "Dat ik uitgenodigd werd voor die wedstrijd was supervet, maar tegelijk ook hartstikke eng." Tja, als je als 12-jarige in een titelwedstrijd staat van de stoerste en hardste vechtsport, dan moet dat indrukwekkend zijn, zeker ook nog als die wedstrijd in het buitenland plaats vindt. De familie de Jong was net voor een wintersportvakantie in Italië, maar zo'n grote kans konden ze niet laten liggen. Dus werd de vakantie afgebroken en toog men naar het Duitse Goch, waar deze titelstrijd afgelopen weekend plaatsvond.

Kampioensbelt

"Het was heel spannend", vertelt Indra. "Ik had vijf ronden gevochten en we stonden gelijk in punten. Toen moest ik ineens nog een zesde ronde boksen want er moest iemand winnen voor die titel. Ik dacht, shit, want ik was heel moe. Maar ik dacht ik mag niks laten merken en ga gewoon die ronde in. En het ging goed, ik wist dat dat ik gewoon moest winnen."

Indra's ouders vertellen ook hoe spannend het was. "Maar Indra was zeker die laatste ronde gewoon beter dan de Duitse", vinden ze. En wat voor prestatie heb je dan geleverd, als je uiteindelijk met die schitterende belt kunt staan: Europees Kampioen K1 Kickboksen. Super! Voorlopig voelt ze de inspanningen met name in haar armen en benen. En na zo'n prestatie is het even tijd voor een andere hobby van Indra: shoppen. Want het blijft natuurlijk gewoon een Nederlandse puber. Maar dan wel eentje met vuur in haar vuisten en haar benen.

K1

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. K1 is een Japanse vechtsportorganisatie die technieken van onder andere het thaiboksen, taekwondo, karate, kungfu, kickboksen en het traditionele boksen combineert.

De 'K' staat voor karate, kungfu en kickboksen. De term K1 is afgeleid van F-1 of Formule 1.
Nederlanders doen het goede in deze sportklasse. De World Grand Prix is meerdere malen gewonnen door de Nederlanders Alistair Overeem, Semmy Schilt en Remy Bonjasky.

Of Indra de Jong het ook zo ver zal schoppen, zal de tijd leren.

Meer berichten