Bevelvoerder overlegt met zijn aanvalsploeg wat de inzet strategie wordt. foto: ABWC
Bevelvoerder overlegt met zijn aanvalsploeg wat de inzet strategie wordt. foto: ABWC (Foto: ABWC)

Brandweerwedstrijden in Putte

Op zaterdag 30 maart worden in Putte provinciale brandweer(vaardigheids)wedstrijden gehouden. Zowel in de klasse TS-HD als de klasse 112 gaan 10 ploegen de strijd aan.

In de klasse TS-HD krijgen de ploegen een scenario voorgeschoteld waarbij de nadruk ligt op brandbestrijding. Dat kan in een woonhuis, werkplaats of fabriek zijn, aan een vaartuig, voertuig of tankwagen en er zullen waarschijnlijk ook mensen en/of dieren gered moeten worden.

De ploeg moet zicht overal op voorbereiden. Er kan een brand zijn ontstaan of een ongeval met of zonder gevaarlijke stoffen en uiteraard zullen er ook hier reddingen uitgevoerd moeten gaan worden. De vaardigheidsproeven worden georganiseerd door leden van de brandweerposten Huijbergen, Putte en Ossendrecht onder de auspiciën van het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité).

De drie beste ploegen van elke klasse gaan door naar de volgende (gewestelijke) ronde en uiteindelijk naar een (landelijke) finale.

Omdat de wedstrijdlocatie geheim moet blijven is er geen adres bekend. Kom op 30 maart naar de brandweerpost Putte (Antwerpsestraat 127). Dan kunnen de wedstrijdlocatie(s) worden medegedeeld. De eerste ploeg gaat om 7.30 uur van start en de laatste ploeg zal omstreeks 16.30 uur klaar zijn. Prijsuitreiking is om 19.15 uur in MFC de Biezen te Putte.

Meer berichten