Foto: Erik Jansen

Kennismaken tijdens de Week van Zorg en Welzijn

Van 11 t/m 16 maart 2019 is het weer tijd voor de landelijke Week van Zorg en Welzijn. Ook in Noord-Brabant worden er door meer dan 85 zorg- en welzijnsorganisaties en Transvorm (samenwerkingsverband van werkgevers in zorg en welzijn in Noord-Brabant) allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd.

Enerzijds laten we als sector tijdens deze week graag zien met hoeveel trots en professionaliteit we dagelijks werken. Anderzijds is de week dit jaar, naar aanleiding van de personele tekorten, vooral gericht op zij-instroom, mogelijke herintreders en leren en werken in de sector zorg en welzijn.

Van baan veranderen doe je niet zomaar. Zeker niet als je daarvoor moet overstappen naar een andere sector, zoals zorg en welzijn, of weer moet gaan studeren. De Week van Zorg en Welzijn is daarom een mooie gelegenheid om te ontdekken wat werken of leren in zorg en welzijn te bieden heeft.

Meer weten over leren en werken in Zorg en Welzijn?

Bezoekers zijn tijdens de Week van Zorg en Welzijn o.a. welkom op één van de Ik Zorg. Kansenmarkten (in Tilburg en Eindhoven) en Ik Zorg. Oriëntatiebijeenkomsten (in Breda, Roosendaal en Terheijden). Ook organiseren meer dan 85 zorg- en welzijnsorganisaties overal in Brabant open dagen, rondleidingen, workshops of speeddates. Geïnteresseerden in werken of leren in zorg en welzijn ontmoeten zo op een laagdrempelige manier werkgevers, zorg- en welzijnsprofessionals uit de praktijk en loopbaanadviseurs. Zo kunnen ze in gesprek met organisaties om te kijken waar hun hart ligt en waar kansen zijn om in te stromen of werkervaring op te doen.

Ontdek kansen en mogelijkheden

De sector staat te springen om personeel, dat werd de laatste tijd wel duidelijk in het nieuws. Zorg- en welzijnsorganisaties zoeken daarom continu naar manieren om (naast het behouden van huidig personeel) nieuwe medewerkers aan te trekken. Er zijn allerlei manieren waarop mogelijke nieuwe medewerkers aan de slag kunnen. Als iemand al eerder in zorg of welzijn heeft gewerkt, kan diegene in de meeste gevallen meteen opnieuw aan de slag. Als iemand geen zorg gerelateerd diploma heeft, zijn er ook meerdere opties, bijvoorbeeld leren en werken (met salaris) of starten na een (verkort) studietraject.

Met alle opties kunnen belangstellenden nader kennismaken tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Kijk op deze website voor meer informatie over alle activiteiten tijdens deze week. Voor persoonlijk advies over werken binnen de sector zorg en welzijn klik hier.

Meer berichten