Lobbykaart The Bullfighters
Lobbykaart The Bullfighters (Foto: onbekend)

Lachen met LaureL & Hardy in de Raayberg

Zin in een ouderwets avondje lachen? Dat kan want op vrijdagavond 8 maart is er weer een Laurel en Hardy filmavond in de Raayberg. Op deze avond de eerste film waarin Laurel en Hardy samenspelen. In The Lucky Dog uit 1921 wordt Stan uit zijn huis gezet omdat hij de huur niet kan betalen. Hij wordt weg gemept door zijn vrouwelijke huisbaas.

Na een flinke klap met de bezem komt hij bij zijn positieven door een likkende zwerfhond. De hond en Stan zijn vanaf dat moment niet meer te scheiden. Veilig is het niet op straat want daar staat boef Oliver Hardy. Deze stopt per ongeluk tijdens een overval geld in de jas van Stan. Vervolgens probeert hij Stan te beroven. Stan weet te vluchten en wordt achtervolgd door Oliver.

In Scram! uit 1932 komen Stan en Ollie voor de rechter omdat ze zijn opgepakt wegens landloperij. De rechter veroordeeld dat ze binnen een uur de stad moeten verlaten. Buiten de rechtbank komen zijn een dronkenman tegen die zijn autosleutels probeert te vinden. Wanneer ze de sleutels in de put zien vallen doen ze er alles aan om het eruit te krijgen. Na een hoop geworstel komt het goed en bied de dronkenlap de mannen aan om hen mee naar huis te nemen. Thuis vertelt hij ze dat ze zich kunnen omkleden. Maar de butler komt hem tegen en maakt hem duidelijk dat dit niet zijn huis is…. Stan en Ollie blijven onwetend achter.

De hoofdfilm is The Bullfighters uit 1945. Stan en Ollie zijn detectives. Ze krijgen een opdracht een vrouwelijke dief te zoeken in Mexico. Het wordt nog lastig wanneer Stan als twee druppels water lijkt op de Spaanse stierenvechter Don Sebastian. De echte Don heeft problemen om met zijn paspoort het land in te komen. Stan wordt gesignaleerd door de promotor van Sebastian. Hij vraagt Stan de rol van Sebastian op zich te nemen voor de promotie van het aankomende stierengevecht. Op de dag van het gevecht zou Don Sebastian door de douane heen moeten zijn om te gaan vechten. Toch is het maar de vraag of hij op tijd is, Stan moet zo lang mogelijk in zijn rol blijven.

Dit alles en nog meer in de Raayberg rond de klok van 20.00 uur. Tussen de films zijn er gezellige pauzes om gezamenlijk een leuke avond te hebben onder het genot van een hapje en een drankje. Een kaartje kost 5 euro voor niet leden. Reserveren is goedkoper en kost 4 euro, mail naar jitterbugstent@gmail.com.

Meer berichten