Inspiratiemiddag herbestemming monumentale gebouwen

Op 14 maart houdt Erfgoedlab Brabant samen met de gemeente Bergen op Zoom een inspiratiemiddag voor eigenaren en initiatiefnemers die een nieuwe functie willen ontwikkelen voor een monumentaal gebouw.

René Hanssen, directeur ErfgoedLab Brabant: "Het herbestemmen van monumenten is een complex proces waar eigenaren zonder hulp vaak niet alleen uitkomen."

De inspiratiemiddag draait om kennisuitwisseling en netwerk. Ook wordt uitgelegd hoe men in aanmerking kan komen voor vouchers ter waarde van maximaal 15.000 euro per project. Initiatiefnemers kunnen zich aanmelden via www.erfgoedlabbrabant.nl en vooraf hun vragen insturen waarop ze een antwoord willen vinden.

Op het programma staat Rocco Verdult, ontwerper en inspirator, die een geheel eigen kijk geeft op het gedrag van mensen, wonderbaarlijke situaties en de schoonheid van monumenten. Het evenement wordt afgesloten door Henri Swinkels, gedeputeerde leefbaarheid en cultuur, die in zal gaan op de verbindingskracht van monumenten en erfgoed.

Bij gebleken succes worden er nog vier inspiratiemiddagen gehouden door heel Brabant. Bergen op Zoom niet per toeval de eerste die dit evenement mee op de kaart helpt zetten. Evert Weys, wethouder cultuur en erfgoed: "Onze stad telt zoveel prachtige monumenten, die we in de transitie van de stad willen behouden. Alleen al in het centrum staan meer dan 600 monumenten, waarvan er ruim 300 op de rijksmonumentenlijst staan."

Meer berichten