Philippe Elan en Therese Steinmetz.
Philippe Elan en Therese Steinmetz. (Foto: Edwin Smulders)

Een middag Franse Chansons met Philippe Elan en Therese Steinmetz in De Maagd

Edisonwinnaar Philippe Elan en Thérèse Steinmetz spelen op dinsdag 19 maart in Theater de Maagd hun chanson voorstelling ‘Amsterdam - Parijs’. Deze muzikale theatershow bevat een verzameling met zorg geselecteerde, klassieke chansons gearrangeerd door pianist Nico van der Linden en op onnavolgbare wijze vertolkt door chanteur Elan en chanteuse Steinmetz.

Philippe Élan verwisselde in 1986 Frankrijk voor Nederland nadat hij het concours de la Chanson – Alliance Française had gewonnen. Élan trad in de afgelopen jaren op met artiesten als Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List en Laura Fygi.

Recenter is zijn samenwerking met zijn vaste begeleider Reijer Zwart. Naast zijn samenwerking met jazz- en popmuzikanten heeft Philippe ook vaak opgetreden op klassieke podia samen met het Gemini ensemble, Holland Symfonia, het Metropole Orkest, het Haags Residentie Orkest en schittert hij in de Vive la France producties.

In het programma Amsterdam-Parijs deelt hij het podium met niemand minder dan Thérèse Steinmetz. Na een veelzijdige carrière in de Nederlandse showbizz vertrok Steinmetz 20 jaar geleden naar Frankrijk om zich in Cannes te vestigen waar ze begon met schilderen. Nu is deze ‘grande dame’ terug alsof ze nooit is weggeweest.

Wat het programma Amsterdam-Parijs zo bijzonder maakt zijn de van oorsprong vaak sololiedjes - tijdloze chansons als La Javanaise (Serge Gainsbourg), Les Moulins de mon coeur (Legrand) en La Bohème (Aznavour) - die door arrangeur en pianist Nico van der Linden voor deze gelegenheid vakkundig zijn omgevormd tot duetten en dialogen. Het programma kan zodoende het best worden omschreven als een dialogue musical.

De gelijknamige cd die in 2016 verscheen, werd door de vakpers lovend ontvangen. Zo schreef de Telegraaf “Chanson op hoog niveau” (*****) en NRC “Steinmetz en Elan stijgen boven zichzelf uit” (****).

‘Amsterdam-Parijs’ van Philippe Elan en Thérèse Steinmetz is een uitgebalanceerd en liefdevol programma, gemaakt door mensen die onvoorwaardelijk houden van het Franse chanson. Aanvang 14.00 uur.

“In het chanson vind je het hele leven terug, verpakt in een perfecte combinatie van tekst en muziek” (Philippe Elan).

Meer berichten