NLdoet 2018.
NLdoet 2018. (Foto: Van der Hucht)

NLdoet op Landgoed De Hertgang

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Stichting Landgoed De Hertgang in Halsteren doet vrijdag 15 maart voor de derde keer mee aan dit mooie initiatief van het Oranjefonds. Omdat de Stichting geen subsidie ontvangt voor het onderhoud van het landgoed, zijn we heel blij met de financiële bijdrage van het Oranjefonds voor de drie klussen die we graag zouden willen realiseren. En voor die werkzaamheden kunnen we nog wel wat helpende handen gebruiken.

Bijvoorbeeld bij het aanleggen van een looproute door het weiland zodat ook deze ruimte benut wordt voor bezoekers. Vanaf het weiland heb je namelijk prachtig zicht op de bosrand aan de ene kant, en op de polder aan de andere kant. Helpende handen zijn ook nodig op een steile helling in het bosgedeelte. Hier is de begroeiing te dicht en te veel geworden. Uitdunnen dus en enkele bomen/boompjes kappen.

Vorig jaar hebben we tijdens NLdoet al leuke kinderactiviteiten kunnen realiseren in het arboretum, en daar willen we dit keer een schommel aan toevoegen. Die zou gemaakt moeten worden van boomstammen van ons eigen terrein.

Zin gekregen in klussen in de buitenlucht op De Hertgang? Kijk dan voor de omschrijving van de werkzaamheden op www.nldoet.nl, waar u zich ook kan aanmelden. De harde werkers kunnen uiteraard rekenen op koffie, thee en een lunch!

Het Oranje Fonds laat met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Nog geen ervaring als vrijwilliger? Dan kunt u tijdens NLdoet meemaken hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn, zeker op Landgoed De Hertgang! U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Informatie over het landgoed is te vinden op www.dehertgang.nl.

Meer berichten