Opening Expositie Tentoongespreid 2019

Zaterdag 16 februari knipt Prins Nilles d’n derde om 12.00 uur in de Bibliotheek aan de Kortemeestraat het lint door voor de start van de expositie “Tentoongespreid”.

Naast de vele boeken die daar het hele jaar door al te zien zijn, hangen en staan daar dan alle ontwerpen voor de grote wagens en groepen die met de Optochtkoers van dinsdag 5 maart in het Krabbegat meedoen. Iedereen, groot en klein, met of zonder biebpas, van
boekenwormen tot tabletfreaks, is daarbij meer dan van harte welkom.

’n Niet te missen expositie voor iedereen die de ideeën, gedachten en weergave van de optochtcreaties met eigen ogen wil aanschouwen. ’n Opwarmer voor de spieren die de Vastenavendkoers vaart gaat geven! Ter illustratie liggen er ook Vastenavendkranten waarin o.a. de startvolgorde van de wielerploegen van de Grote Koers van dinsdag 5 maart te lezen is. Er is in de Bieb ook ruimte gereserveerd voor creaties die door de cultuurklas van ‘t Rijks gemaakt zijn.

“Tentoongespreid” is de enigste expositie in Nederland waar je zonder museumkaart gratis naar binnen kunt, en ook weer uit, want ‘t is geen escaperoom! Te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bieb tot en met de Kijkdag op de Kaai op 10 maart. Het is niet nodig om vooraf te boeken. Hou er wel rekening mee dat, in tegenstelling tot de boeken, de ontwerpen niet worden uitgeleend door lieftallige rondemissen.

Meer berichten