Kelder
Kelder (Foto: Wilma de Krom / SBM)

Historische tour door Bergen ondergronds

Naar aanleiding van de tentoonstelling “Lage Landen” van het Markiezenhof, waarin het thema “aarde” een belangrijke rol speelt, organiseert SBM als aanvulling een bijzondere wandeling naar wat er ondergronds (in de kelders) van Bergen op Zoom te vinden is.

Stadsgidsen van SBM nemen u mee langs een aantal bijzondere monumentale kelders in de oude binnenstad van Bergen op Zoom. Daarbij ontdekt u het verleden en hoe bijzonder het gebruik van deze kelders ook nu nog is. In de laatste kelder die u bezoekt, wordt u verrast met een bijzonder gerecht en een bijpassend drankje.

De data waarop de wandelingen plaatsvinden zijn 23 februari, 10, 13, 23 en 31 maart, 3, 13, 17 en 28 april, 4, 12, 19 en 29 mei en 8 juni. De prijs van de wandeling is 10 euro per persoon. Elke wandeling begint om 14.00 uur en start voor het oude Stadhuis op de Grote Markt, Bergen op Zoom.

U kunt de wandeling boeken via VVV Brabantse Wal, Steenbergsestraat 6, Bergen op Zoom (aan balie, info@vvvbrabantsewal.nl of 0164 277 482).

Afrekenen (contant) doet u bij de gids voorafgaand aan de wandeling. Per wandeling kunnen er maximaal twintig deelnemers meewandelen.

Let op: U moet wel goed ter been zijn voor deze wandeling en elke kelder betreedt u op eigen risico.

Meer berichten