Foto: Sonn Franken

Vastenavend is weer begonnen

Zaterdagavond puilde Evenementenzaal De Stoelemat weer uit van de Krabben. Prins Nillis III en zijn gevolg zou immers het publiek weer leren hoe het liedje van dit jaar gezongen werd. Nadat verschillende dweilbandjes al de sfeer er goed inkregen, ontplofte de zaal zowat met het instuderen van het liedje van dit jaar: 't is koers!

Door Sonn Franken

Voor iedereen uit de regio is met het Neuzebal de Vastenavend begonnen. De komende week zijn er weer overal bals, open dagen bij de bouwclubs, en zal elk weekend weer gevuld zijn met carnavalesk uitgedoste mensen; ofwel de kieltjes, zaddoeken en gordijnen dweilen weer door de stad. Agge mar Leut et!

West-Brabant bevindt zich vanaf dit afgelopen weekend weer volop in carnavaleske sferen. Traditiegetrouw trapt de 1e Bergse Kwizznaait af op de vrijdag voor het Neuzenbal. Deze leutige avond vol vragen en raadsels vindt dit jaar in vier kroegen plaats, waarbij het 2 x 11 Vastenavend-jarige Café 't Slik het spits afbeet. Acht ronden met verschillende thema vragen werden over de 105 deelnemers uitgestort. Met name de muziekronde, waarbij een geluidsband van een zogenaamde etherpiraat voorbij kwam, stelde het publiek danig op de proef.

Zaterdagochtend konden de bouwclubs en andere groepen zich inschrijven voor de optocht. Dit keer was de locatie de plaatselijke bibliotheek in de binnenstad. Tevens kon je daar prachtige creaties zien, want het was bovendien tentoonstelling. Twee als wielrenner uitgedoste Boeren probeerden het publiek te verlokken zich ook in te schrijven voor de Grote Wielerkoers die tijdens de Vastenavend wordt gehouden. Het belooft weer een bijzonder spektakel te worden. Er was live muziek met een pianiste, serieuze Boeren die alle inschrijvingen invoerden in ingewikkelde computersystemen; kortom, het was gezellig zaterdagochtend.

Meer berichten