Het tasje is helemaal gevoerd en heeft aan de binnenzijde een speciaal vakje voor de leut neut bonnekes.
Het tasje is helemaal gevoerd en heeft aan de binnenzijde een speciaal vakje voor de leut neut bonnekes. (Foto: J.Duine)

Tasjes en krabben voor het goede doel

de redactie

An Duine maakt voorwerpen

Al vele jaren een hit tijdens de vastenavend, de vastenavendtasjes. Ook dit jaar zijn ze er weer, de enige echte vastenavendtasjes van ’t Krabbegat. De tasjes zijn gemaakt van rode zakdoeken met uiteraard een stukje vitrage, een button of een dweiltje.

BERGEN OP ZOOM - Het tasje is voorzien van een schouderbandje, dat draagt lekker makkelijk. Het tasje is helemaal gevoerd en heeft aan de binnenzijde een speciaal vakje voor de leut neut bonnekes. Ze zijn versierd met buttons of opdrukken van de Prins, Steketee, Wana of een van die andere belangrijke figuren van de vastenavend. De tasjes zijn niet te groot, dus gemakkelijk mee te nemen.

Stichting Talokoto

De link van deze handige tasjes met een goed doel loopt via de Stichting Talokoto Nederland. Die stichting steunt kinderen met een handicap in Gambia, één van de armste landen van Afrika. Gehandicapte kinderen hebben in dit land zonder de nodige steun geen toekomst. Door de hulp worden de omstandigheden voor deze kinderen beter. Ze krijgen voedsel, goed onderdak, kleding, medicijnen. Als ze dat hebben, gaan ze ook naar school.

Actieve leden van deze stichting, waaronder An Duine-Somers, wonen in Bergen op Zoom. An maakt gebruiksvoorwerpen die ze verkoopt voor de stichting. Speciaal voor 't Krabbegat maakt ze de originele vastenavendtasjes, in verschillende uitvoeringen en maten. Ze maakt krabben van rooie zakdoeken, en dit jaar zijn er ook dweiltjes met fietsende Krabbekes. De opbrengst van de verkoop van deze spullen gaat volledig naar de kinderen in Gambia.

Er is in Nederland vaak weinig idee hoe arm mensen in Afrika kunnen zijn. Voor ons zijn veel zaken gewoon, maar in het binnenland van Gambia is geen schoon drinkwater, geen elektriciteit, geen gas, nauwelijks kans op school en zelfs geen of te weinig eten.

Ook is er geen geneeskundige verzorging en vaak geen werk en inkomen. Wat de mensen wel hebben, is plezier. Ze houden van dansen, zingen en muziek. Daarin lijken ze wel op de Krabben.

Wanneer Bergenaren zo’n tasje kopen, dan hebben ze driedubbel plezier. Je hebt er gemak van, je komt er goed mee voor de dag en je helpt kinderen in Gambia het leven een beetje aangenamer te maken.

De tasjes zijn te zien en te koop in Bergen op Zoom bij Kolder, Steenbergsestraat 28a, Hippe Zaken, Wouwsestraat 36, De Leutkelder bij Wendy en Koen, Markt 1a en Dietvorst Feestartikelen Bosstraat 14.

In Hoogerheide zijn ze te koop bij Purper, op het nieuwe adres Raadhuisstraat 49.

Deze winkels steunen daarmee het goede doel en brengen de leut in de stad. Zij doen het belangeloos.

Natuurlijk zijn de tasjes ook te verkrijgen bij An en Jan Duine, 0164-857257 of 0649340496.

Het doel kan ook op andere manieren worden gesteund. Kijk daarvoor op:

www.talokoto.nl

Meer berichten