Merijntje uit Halsteren
Merijntje uit Halsteren (Foto: Rinus van Wezel)

Gemiddelde boer mag Judaskus geven aan Marjan Thieme(video)

Merijntje uit Halsteren las een artikel in de krant waarbij gesproken werd over de “gemiddelde boer en zijn bedrijf” want die zou niet de nodige aandacht krijgen van de provinciale overheid ( Noord-Brabant).

Er zou door die overheid teveel aandacht zijn voor de toppers in de agrarische sector en te weinig voor die bedrijven die gewoon hun werk doen en proberen op een fatsoenlijke manier een boterham te verdienen.

Merijntje vroeg zich af hoe een gemiddelde boer er uit zou zien. Hij probeerde zich er een voorstelling van te geven door bepaalde boeren die hij kent als “gemiddeld” te classificeren.

Hij kwam er niet uit want hij wist bijna zeker dat zij dat als een belediging zouden ervaren omdat zij zich op hun bedrijf helemaal niet als gemiddeld zouden willen zien en toch zeker niet door Merijntje.

Merijntje beseft dat een krantenkop een verkeerde indruk kan oproepen want toen hij het artikel ging lezen kreeg hij wel begrip voor die classificering van “gemiddeld”. Plus punt is dat de overheid begrip wil tonen voor die bedrijven en hun noden wil helpen oplossen.

Merijntje herhaalt nog maar eens dat een gemiddelde boer niet bestaat maar ook de gemiddelde burger bestaat niet of zou die worden betiteld als “Jan met de Pet” of “het burgermannetje met zijn confectiepakje an”

Veel jongeren demonstreerden op het Malieveld in Den Haag voor een beter klimaat. Merijntje vraagt zich af of ze echt weten waar het om gaat of alleen maar lekker belust zijn op een gezellige “keet” dag en daarna een paar hamburgers bij Mc Donald en Burger King.

Gelukkig waait het de laatste dagen hard en wordt alle CO2 en fijnstof naar Duitsland geblazen denkt Merijntje zonder dat daar enig wetenschappelijke onderbouwing voor is. Zijn gewone boerenverstand vertelt hem dat.

Marjan Thieme was na haar ziekte weer terug in beeld en kreeg in het praatprogramma van Jinek maar liefst 23 minuten spreektijd waarbij ze flink stoom af kon blazen.

Merijntje luisterde er met groeiende ergernis naar en verbaasde zich over de lengte van haar geraas. Dit is de Partij voor de Dieren meer veel meer tegen de VEEHOUDER.

Hij denkt dat ze hun doel ver voorbij schieten want dat ze zich bezig houden met het bestrijden van dierenleed wat de definitie daarvan ook moge zijn is wat de partij past maar nu ook de trompet te tetteren over het milieu is bullshit..

Meer berichten