De Sjefkes staan garant voor een spetterend Vastenavendconcert in de Stoelemat. Met dit jaar muziek uit de ouwe doos.
De Sjefkes staan garant voor een spetterend Vastenavendconcert in de Stoelemat. Met dit jaar muziek uit de ouwe doos. (Foto: Irma van Schaijk)

Sjefkes halen alles uit de ouwe doos

Geen Vastenavend zonder de Sjefkes. Met dit jaar muziek 'uit de oude doos'. Voor het achttiende jaar op rij verzorgt Harmonie Kolping's Zonen, in de volksmond de Sjefkes, op de zaterdag na Neuzebal in de Stoelemat het Vastenavendconcert.

Door Timo van de Kasteele

BERGEN OP ZOOM – Reken op een avond vol ouderwets vermaak. Met wielrenners op het podium, die tussendoor geld inzamelen voor kinderkankerfonds Kika. Gastoptredens van leden van The MusiCompany, de Bergse volksdichter Paul Asselbergs, dweilbands Un 'Opke Leut en Laat oe Verrassen, een solo-optreden van het duo Roel en Ries, de Crabtown Three en Willem van Wunnik.

Het Klein Orkest van Harmonie Kolping's Zonen opent zaterdagavond 16 februari met een paardenkoers. Compleet met paardengalop dat galmt door de Stoelemat. "Het is van begin tot eind een grote show", zegt medeorganisator Frans Touw. "Een klassiek concert is het allang niet meer. Het is een en al entertainment. Met acrobatiek en goochelaars. Kortom een lust voor oog en oor."

Tussen de muziek toren passeren oude beelden van 'dweilen met de Peperbus'. Halverwege de avond komt traditiegetrouw de prins een kijkje nemen. Gevolgd door bekende melodieën uit Studio Sport, een knipoog naar het motto van dit jaar in 't Krabbegat: 't is koers. De Sjefkes putten uit decennia Vastenavendmuziek, zoals uit de Thalia. Niemand minder dan Paul de Waal praat de avond aan elkaar. De zaal gaat om 19.30 uur open. De optredens beginnen om 20.11 uur en eindigen rond 22.30 uur. Tussendoor is een pauze ingelast, waarin beelden van oud-wielrenner Toine Mazairac de revue passeren.

Het orkest staat die avond onder leiding van Jeroen Geevers. In de zaal is plaats voor 1000 man, waarvan 800 zitplaatsen. Wie van de partij wil zijn, kan kaarten kopen bij de bekende voorverkoopadressen: de Bergse Dumphal, Schoenmode den Boer, Primera Halsteren - Zonneplein en MCD Bloemendaal. Zaalkaarten 11 euro, VIP-kaarten voor het balkon, inclusief een hapje en een drankje 25 euro. Dit jaar ook kaarten in een envelop, zes zaalkaarten voor 55 euro. En online via www.uwlocatie.com.

Meer berichten