Eerste Rondemis wordt gekroond op ’t Neuzebal

Miss Krabbegat, Nelleke Topmedèlleke en nu op zoek naar de rondemiss van de Draai van de Kraai. De organisatie is er duidelijk over: zonder rondemiss geen koers. Waar rij je anders voor? Voor veel wielrenners is het het laatste beetje hoop om over de meet te komen: de kus van de rondemiss. Alhoewel niet uitgesloten wordt dat er ook nog misschien wel een rondemister gekozen wordt.

"De Wielersport is een volkssport en sluit niks en niemand uit", aldus Johaan Berhout, voorzitter van Wielercomité Tandje d'r bij. De leden van Tandje d'r bij zijn al vanaf het Neuzebal presènt om op zoek te gaan naar mensem met een frisse adem en een buitegewoon goed humeur. "Jemoet het zien dat je belangen na niet de knapste hoeft te zijn, nee, je moet met de emoties overweg kunnen en een beetje moedergevoel hebben. Als je dat allemaal in huis hebt dan doet een knap smoeltje natuurlijk ook wel wat! Ook dat maakt wat los bij de wielrenners."

De rondemissen zullen tijdens de Draai van de Kraai de renners over de streep trekken en met een charmante glimlach ontvangen. Maar niet voordat de renners gehuldigd zijn op zondagmiddag 17 februari op de Grote  Markt.

De leden van Tandje d'r bij zullen hun opwachting maken aanstaande zaterdag samem met Prins Nilles d'n Derde op het Neuzebal in de Stoelemat. Prins Nilles d'n Derde zal daar samen met de Krabben het nieuwe Vastenavendliedje repeteren zodat we luidkeels in in heel 't Krabbegat kunnen zingen: 't Is koers!

Meer berichten