Foto: Stichting Vastenavend

De rapste renners zijn niet per se de grootste

Een groot mens heeft veel vermogen, maar dat is lang niet altijd een voordeel. Als je hoge bergen wil bedwingen, dan piep je wel anders. Die kleine renners, die sprinten en klimmen als de beste. En zo is het eigenlijk ook met veldtekens!

Op je kiel of dweilpak draag je natuurlijk zo'n gekleurd veldteken, want daarmee vertel je iedereen dat je Vastenavend een warm hart toedraagt. Dat je het feest ook steunt met een kleine bijdrage. En zo'n veldteken is mooi, maar het is ook wel een beetje een "heel ding" natuurlijk.

Daarom hebben we dat veldteken de laatste jaren ook in het klein. Als een broche, dus met een speldje erachter. Die draag je ook gerust doordeweeks, op je werk of op school. Of waar dan ook! Dit speciale collectors-item is ongeveer half zo groot als het echte veldteken. Het is met de hand gegoten van keihard porseleingips en helemaal brons gepatineerd. Door een heel geheime manier van werken komen alle details ook piekfijn naar voren.  

Maar, let op hoor! Veel zijn er niet van gemaakt. Het eerste exemplaar wordt door Steketee plechtig in ontvangst genomen. En vanaf het "Neuzebal" zijn ze voor iedereen verkijgbaar, bij de Boerinnen die jou buiten al op staan te wachten. Dus gauw in de sprint, want voor maar 4 euro heeft u ze te pakken! 
 
 

Meer berichten