Foto:

Notaris certificeert bronzen deelmaquettes

Hoofdsponsor Stichting Meeussenfonds en Lions Club Bergen op Zoom Scaldis werken hard aan de realisatie van een maquette in de schaal van 1:100 van het Markiezenhof.

De maquette wordt geplaatst op de Grote Binnenplaats van Het Markiezenhof, het oudste stadspaleis van Nederland. Naar verwachting zal het beeld in juni worden onthuld.

Omdat het gaat om een kostbaar monument van het hele Hof met tuinen en bijgebouwen zijn meer sponsors aangezocht en gevonden. Het werk is gegoten in brons door beeldend kunstenaar Leon Vermunt, heeft een grootte van 1.30 bij 1.10 meter en is gemonteerd op een sokkel van gobertange met een deksteen van Belgische hardsteen. Zij ontvangen een kleine deelmaquette die in 3D is geprint en in brons gegoten.

De echtheid van deze kunstwerkjes die in kleine oplage zijn vervaardigd, wordt nu met een certificaat van notaris Bakker bevestigd.

De grote maquette wordt voorzien van een verklarende tekst, die ook in braille wordt weergegeven en is bedoeld voor blinden en slechtzienden. Zij kunnen zich door aftasten van de maquette een beeld vormen van Het Markiezenhof.

Ook de stadsgidsen zullen het monument gaan gebruiken om uitleg te geven aan bezoekers.

Meer berichten