Er zijn uitzendingen op zaterdagavond en zondagochtend, er is een website met een uitgebreide liederendatabase en jaarlijks wordt in Jaarbeurs Utrecht de populaire Nederland Zingt Dag georganiseerd.
Er zijn uitzendingen op zaterdagavond en zondagochtend, er is een website met een uitgebreide liederendatabase en jaarlijks wordt in Jaarbeurs Utrecht de populaire Nederland Zingt Dag georganiseerd. (Foto: Michael Terlouw)

Sint Gertrudiskerk decor voor tv-opnames 'Nederland Zingt'

Op dinsdag 12 februari vindt in de Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom een televisieopname plaats van het EO-programma Nederland Zingt. Samen zingen en genieten van de beste christelijke koren en artiesten vormen de muzikale ingrediënten van de avond.

Het evenement duurt van 19.30 tot 22.00 uur en wordt gepresenteerd door Mirjam Bouwman en Henk van Steeg. De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.

Eindredacteur Albert-Jan Schol kijkt uit naar de tv-opname in Bergen op Zoom: "Er is weinig mooiers dan zingen in zo'n mooie, monumentale kerk. Bergen op Zoom is bovendien een sfeervolle stad." Het team van Nederland Zingt nodigt alle inwoners van Bergen op Zoom (en daarbuiten) van harte uit om op 12 februari mee te zingen. "Of je nu jong of oud bent, vaak een kerk bezoekt of bijna nooit. Door samen te zingen, kunnen we gezamenlijk ons geloof uiten", zegt Schol.

Dwars door Nederland

De makers van Nederland Zingt trekken elk jaar dwars door Nederland om opnames te maken in de mooiste kerken van het land. Naast Bergen op Zoom, is het EO-programma de komende maanden ook te gast in de Grote Kerk in Apeldoorn (5 maart 2019) en de Nicolaïkerk in Utrecht (19 maart 2019). De beelden die in Bergen op Zoom worden opgenomen, zullen op diverse momenten te zien zijn in de uitzendingen van Nederland Zingt en Nederland Zingt op Zondagop NPO 2.

Aanmelden

Aanmelden voor de Nederland Zingt-avond kan via de website nederlandzingt.nlof tijdens kantooruren via telefoonnummer (035) 647 4645. Bezoekers ontvangen bij de ingang een programmaboekje. Vanaf 18.45 uur zijn de deuren open; het programma begint om 19.30 uur.

Nederland Zingt community

In de voorbije jaren groeide Nederland Zingt uit tot een community waar wekelijks duizenden mensen hoop, troost en liefde ervaren door christelijke liederen. Er zijn uitzendingen op zaterdagavond en zondagochtend, er is een website met een uitgebreide liederendatabase en jaarlijks wordt in Jaarbeurs Utrecht de populaire Nederland Zingt Dag georganiseerd. Sinds kort heeft Nederland Zingt ook een app voor de telefoon en tablet; deze app maakt het mogelijk om de muziek uit het programma op elk moment en overal te beluisteren.

Uitzendingen

Nederland Zingt is iedere zaterdagavond om 18.45 uur te zien en beluisteren op NPO 2 en Nederland Zingt is op Zondag is iedere zondagmorgen te zien/beluisteren om 09.05 uur op NPO 2.

Meer berichten