Leo Bormans, de ambassadeur van 'Happiness & Quality of Life' vertelt over geluk en hoe je dat als werkgever kunt bereiken. 
Leo Bormans, de ambassadeur van 'Happiness & Quality of Life' vertelt over geluk en hoe je dat als werkgever kunt bereiken.  (Foto: )

Hoe kom je aan geschikt personeel?

Timo van de Kasteele

Werkgeverscongres in de Maagd

Bedrijven, de overheid, scholen en verenigingen moeten meer samenwerken. Samen leidt tot betere resultaten. Maar hoe bereik je de juiste mensen, waar ga je de juiste kennis en ervaring vinden. Daar kom werkgevers achter tijdens 'All we need is work', het congres van netwerkorganisatie Samen in de Regio en Werkcentrum Brabantse Wal.

BERGEN OP ZOOM – Acht jaar geleden is de netwerkorganisatie opgericht. Met als doel bedrijven, organisaties, overheid en onderwijs op de Brabantse Wal met elkaar verbinden. Samen in de Regio wil het verschil maken met hun grote netwerk dat nog steeds groeit. Het helpt bedrijven maatschappelijk te ondernemen, vertelt Miriam van Esveld van Samen in de Regio. "door samenwerking met instellingen en verenigingen aan te gaan." Dit heet bij ons een match. En daar heeft Van Esveld talloze voorbeelden van. Zoals tussen printerfabrikant Ricoh en zorginstelling tanteLouise. Een paar keer per jaar halen medewerkers de senioren op voor een rondleiding door het distributiecentrum, gecombineerd met een heerlijke maaltijd en gezellig samenzijn. Dit is voor beide partijen van betekenis en een bijzondere ervaring. Een ander voorbeeld. Cargill die de jeugd een dag laat meelopen zodat ze ontdekken hoe interessant het werk in die sector is. Inmiddels werkt Samen in de Regio, in de drie gemeenten, met bijna 170 partners samen. Dat netwerk moet verder groeien, is de ambitie van directrice Anita Karremans. Daarom organiseert de organisatie op Valentijnsdag het werkgeverscongres 'All we need is work' in theater de Maagd in Bergen op Zoom. Doel van dat congres is lokale werkgevers benaderen en informeren over de mogelijkheden die er zijn om in contact te komen met gemotiveerde werknemers. Dat is nodig, want veel bedrijven schreeuwen om personeel. Tegelijkertijd kijken sommige werkzoekenden lange tijd langs de kant toe hoe ze keer op keer naast een vacature grijpen. De oorzaak: mismatches. Vraag en aanbod die niet op elkaar aansluiten. "Van steeds meer werkgevers horen we deze signalen", zegt Karremans. "Een positieve draai geven aan deze situatie kan niemand alleen. Vandaar het congres, dat moet zorgen voor nieuwe inzichten. Door initiatieven met elkaar te delen, vindt men misschien een interessante oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt." Tijdens het congres in de Maagd komen werkgevers aan het woord, en gaan in gesprek met de wethouders van de drie Brabantse Wal gemeenten. Ook kunnen werkgevers op een laagdrempelige manier kennismaken met werkzoekenden met een beperking, de kandidaten worden vooraf geselecteerd door het Werkcentrum Brabantse Wal. Er is die middag veel te beleven voor werkgevers in de Maagd. Stilzitten is er niet bij, maar wel tijdens het gastoptreden van Leo Bormans, de ambassadeur van 'Happiness & Quality of Life'. Hij vertelt over geluk en hoe je dat als werkgever kunt bereiken.

Het werkgeverscongres krijgt een vervolg met 'Kijk binnen bij bedrijven', een actieweek van maandag 1 tot en met zaterdag 6 april. Die week openen bedrijven op de Brabantse Wal de deuren. En kunnen werkzoekenden binnenkijken. Maar ook mensen die vrijwilligerswerk zoeken kunnen in die week een kijkje bij de organisaties nemen. Dit geldt ook voor leerlingen en geïnteresseerden.

Meer berichten