Foto:

Di Gojim viert in De Maagd

Klezmerband Di Gojim viert het 30-jarig bestaan met een feestelijk theaterconcert in De Maagd op vrijdag 8 februari.

Een aantal muzikanten van Di Gojim haalde dertig jaar geleden de klezmermuziek naar Nederland. De stijl is een mix van Jiddisch, Balkan en Gypsy. Di Gojim bestaat tegenwoordig uit acht muzikanten en een zangeres en speelt met een gezonde dosis humor.

Naast frontman en klarinettist Jaap Mulder steelt Alysia van Horik de show. Deze jonge zangeres heeft een stem die kippenvel bezorgt en is letterlijk 'la grande dame' tussen het manvolk. Oud-bandleden spelen weer mee en ook twee jonge muzikanten hebben zich bij de band aangesloten. Douwe Nauta (viool) en Ruben Mulder (toetsen) kregen de klezmer met de paplepel ingegoten en staan nu naast hun vaders op het podium.

De voorstelling in Bergen op Zoom wordt feestelijk ingeluid door Agge Nebbisj. Zij spelen een programma met dans en muziek uit hun voorstelling De Koffer. Na afloop is er in de foyer een afterparty met live muziek.

Samenstelling

Di Gojim bestaat uit Jaap Mulder, Alysia van Horik, Sjaak van der Reijden, Vincent Knaven, Eric Roelofsen, Jacob Sijtsma, Tseard Nauta, Douwe Nauta en Ruben Mulder.

'Dertig jaar Di Gojim' is te zien op 8 februari om 20.00 uur in Theater De Maagd.

Meer berichten