Donderdag volgden 11 bemiddelaars voor gemeente Woensdrecht de eerste dag van de driedaagse basistraining buurtbemiddeling. Daarnaast kent het team 2 ervaren bemiddelaars.
Donderdag volgden 11 bemiddelaars voor gemeente Woensdrecht de eerste dag van de driedaagse basistraining buurtbemiddeling. Daarnaast kent het team 2 ervaren bemiddelaars. (Foto: )

Buurtbemiddeling Woensdrecht van start

Burgemeester Adriaansen en de heer Van Rijen, bestuurder van WijZijn Traversegroep, gaven donderdag het officiële startschot voor Buurtbemiddeling: een landelijke methode met bewezen effect.

In het project Buurtbemiddeling helpen vrijwilligers problemen tussen buren op te lossen. De bemiddeling kan helpen de leefbaarheid in een straat of dorp te verbeteren. Problemen tussen buren of buurtgenoten beginnen vaak met kleine irritaties. Als het niet lukt deze samen op te lossen, kan de situatie behoorlijk uit de hand lopen.

De gemeente Woensdrecht heeft WijZijn Woensdrecht de opdracht gegeven dit initiatief ook in Steenbergen op te zetten. Coördinator Pascal Vos, van WijZijn Woensdrecht: "Na het opzetten van buurtbemiddeling in Bergen op Zoom, Tholen en Steenbergen start ik vol enthousiasme aan de uitdaging van de coördinatie in Woensdrecht."

Meer berichten