Sonn Franken:  "Vastenavend is mij met de paplepel ingegoten."
Sonn Franken: "Vastenavend is mij met de paplepel ingegoten." (Foto: Chris van Klinken)

Bergse schrijver lanceert twee boeken tegelijk

Den Enghel te Bergen op Zoom zal op zondagmiddag 10 februari het toneel zijn van een dubbele boeklancering van de Bergse schrijver Sonn Franken.

Als eerste presenteert hij zijn inmiddels derde bundel gedichten/foto's met als titel: "Kabinet der Zinsbespeling". Ook voor deze derde bundel zocht Franken de combinatie van foto en gedicht om een bepaald moment, of emotie te vangen. "Op deze manier kan ik iets doen met twee van mijn passies: schrijven en fotograferen. Op deze manier ook wordt de verbeeldingskracht sterker en bied ik de lezer van mijn bundel iets extra's." Aldus de Bergse schrijver.

Om 15.11 uur deze middag wordt het extra spannend. Niemand minder dan Prins Nillis III, in aanwezigheid van de volledige Stichting Vastenavend, zal het eerste exemplaar van "Vastenavend ellef jare in wóórd en beeld – De ziel van het feest blootgelegd" in ontvangst nemen.

Dit ferme boek van maar liefst 450+A4 pagina's (liggend en met harde cover) staat boordevol foto's en een twintigtal Vastenavend gedichten die Franken heeft vastgelegd gedurende de 11 jaren dat hij gedurende dit volksfeest voor diverse media op pad was. "Vastenavend is mij met de paplepel ingegoten. Als klein kulleke toog ik al naar de optocht met mijn moeder en een deel van het gezin. Met mijn blauwe kiel, rode zakdoek, gordijn en met verbrande kurk aangebrachte snor, was ik een echte krab. Ik heb het altijd een eer gevonden om overal bij te mogen zijn. Aangezien ellef jaren in Berrege een jubileum is, moest er wel iets met al dat materiaal gedaan worden. Dat is dus dit Jubileum boek geworden."

Ondertussen wordt er driftig ingetekend op de bestellijst, de prijs van 50 euro blijkt geen belemmering. Men kan nog tot 25 januari intekenen via omesonn@home.nl en zo een uniek boek bemachtigen.

De meesten mensen die hun boek reeds bestelden, gaven aan dit exemplaar graag in ontvangst te nemen op 10 februari tijdens de presentatie. Ook hebben al een aantal muzikanten aangegeven bij de presentatie aanwezig te zijn. Het belooft dus een vrolijke en feestelijke middag te worden, een die precies in de Vastenavend traditie past.

Informatie

Locatie: Den Enghel, Grote Markt 19, Bergen op Zoom. De zaal opent om 14.00 uur. De eerste presentatie, van de bundel "Kabinet der Zinsbespeling", staat gepland om 14.45 uur. De tweede van het Vastenavend Jubileumboek om 15.00 uur. Om 15.11 uur is de overhandiging van het eerste exemplaar van het Jubileumboek aan Prins Nillis III. Gratis entree.

Meer berichten