Daniel Dikken en Rachel de Vries.
Daniel Dikken en Rachel de Vries. (Foto: Rinus van Wezel)

Zuivelhoevedraait met enthousiast Fries koppel (video)

We namen een kijkje bij de “Versmarkt” in het winkelcomplex De Zeeland in Bergen op Zoom en gingen een praatje maken met Benjamin Dikken en Rachel de Vries. Dit koppel beheert sinds 1 dec 2018 de Zuivelhoeve winkel.

Door Rinus van Wezel

Benjamin en Rachel komen beiden uit Friesland en nog wel uit de hoofdstad Leeuwarden. Hij was er chef-kok en zij coördinator in de horeca. Ze zochten beiden naar iets anders in hun leven en kwamen in contact met de Zuivelhoeve toen ze hoorden van de vacature voor de winkel in Bergen op Zoom.

Lang hebben ze er niet over nagedacht want het idee en de nieuwe wending in hun leven sprak hen aan en de knoop was snel doorgehakt. Je zou het een soort “Ik vertrek” kunnen noemen in navolging van het populaire TV programma want van Leeuwarden naar Bergen op Zoom is toch een hele stap.

We spraken het koppel op 7 januari 2019 ruim een maand na hun intrek in de Zuivelhoeve. Ze vertelden dat ze een pracht decembermaand achter de rug hadden. Erg druk, veel belangstelling en een mooie omzet.

Ze hadden overigens geen van beiden ervaring op dit vakgebied maar het feit dat het aanwezige personeel en hulpkrachten op hun post waren gebleven na de overname was hen tot grote steun. Ze voelen zich helemaal thuis in Bergen op Zoom en zijn aangenaam verrast door de vriendelijke sfeer hier en de prettige manier van leven van de mensen.

De zuivelafdeling was de laatste winkel die in de "Versmarkt" moest worden ingevuld. Nu dat al geruime tijd zo is en de Zuivelhoeve wordt geleid door enthousiaste jonge mensen kan een ieder die dat wil gaan kiezen uit een groot aanbod van kaas en kazen, noten, droge worst, tapas, wijn en bier kortom alles wat je nodig hebt om van kaas een smakelijk feest te maken.

Ze zijn ook blij met de aanwezigheid van de aantrekkelijke Albert Heijn vestiging tegenover hun Zuivelhoeve want dat trekt heel veel klanten die ook graag een bezoekje brengen aan hun winkel en genieten van het rijke assortiment dat ze niet in die mate vinden bij de supermarkt.

Ze zijn er van overtuigd dat ze een aantrekkelijke toevoeging in onderscheiding bieden aan het totaal wat er binnen de muren van De Zeeland is te vinden.

Meer berichten