Die Bachfreunde
Die Bachfreunde (Foto: Dick van der Laan)

Concert Die Bachfreunde met expositie

Zaterdagavond 26 januari geven ‘Die Bachfreunde’ o.l.v. Nigel Hutson een concert in de Sint Martinuskerk, Dorpsstraat 20, Halsteren. Aanvang is om 20.00 uur. Tijdens het concert is er tevens een expositie van Marianne Asselbergs, kunstschilder en van Edith Fiktorie, tekenaar.

Het gevarieerde en aantrekkelijke programma bestaat uit een aantal klassieke werken van Bach, Händel, Albinoni en Telemann. ‘Die Bachfreunde’ is een enthousiaste groep van elf amateurmusici die regelmatig meewerken aan kerkdiensten en concerten verzorgen in de regio’s Voorne-Putten en West-Brabant. Het ensemble heeft een aantal succesvolle concerten in Zuid-Frankrijk en België gegeven.

De sopraan Corina Overgaauw zingt van J.S. Bach aria’s uit Cantate 199, van Handel uit Theodora en uit Solomon. Daarnaast worden o.m. delen uit het altvioolconcert van Telemann en een concert voor hobo en strijkers van Albinoni uitgevoerd.

De toegang is gratis. Vrije gift na afloop van het concert ter bestrijding van de onkosten. Met een drankje is er dan gelegenheid om met de kunstenaars na te praten.

Meer berichten